ΔΕΙΞΕ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Είχε προλάβει να γράψει την αυτοβιογραφία του, “The Real Frank Zappa Book”, όπου διαβάζεις “Γουστάρω να προσβάλλω ανθρώπους που γουστάρουν να προσβάλλονται”. Σίγουρα δεν έστεκε και πολύ καλά στα μυαλά του, γνήσιος ψιλοσχιζοφρενής, σίγουρα ταλαντούχος, εξαιρετικά παραγωγικός. Κυκλοφόρησε 60 άλμπουμ.

Ο Αμερικάνος μουσικός Φρανκ Βίνσεντ Ζάπα ήθελε να γράψει κλασική μουσική, όμως επειδή δεν του έδιναν σημασία, όπως λέει ο ίδιος, το 'ριξε στη ροκ και την τζαζ. Μορφή ως σολίστας στην ηλεκτρική κιθάρα.

Γούσταρε να σαρκάζει και να αυτοσαρκάζεται. Από τη σάτιρά στη μουσική δημιουργία του δεν γλύτωσαν οι χίπυς και οι ιεροκήρυκες που στα χρόνια του είχαν αρχίσει να κάνουν εκπομπές στην τηλεόραση.

Τέλος πάντων, από κάτι τέτοιους τύπους, ιδιοφυείς και μοναδικούς, όλα τα περιμένεις. Τον κλείσανε φυλακή διότι είχε ηχογραφήσει βογγητά και τριξίματα στο κρεβάτι σε εποχή που ακόμα η Αμερική ήταν χωμένη στο καβούκι του συντηρητισμού. Άγνωστη η λέξη fuck σε τραγούδι ή ταινία. Έκανε τέσσερα παιδιά και τους έδωσε κάτι απίθανα ονόματα, άγνωστα σε κάθε γλώσσα του πλανήτη. Η προτομή του βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Λιθουανίας. Σα σήμερα 4 Δεκεμβρίου το 1993 πέθανε 53 χρονών από καρκίνο του προστάτη.

Κόβεις φάτσα στον Φρανκ Ζάπα και βγάζεις συμπέρασμα. Από πιτσιρικάς μπήκε στο παιχνίδι της μουσικής και ξεκίνησε κιθαρίστας σε τοπικό συγκρότημα, κάπου στην Καλιφόρνια. Μετά φτιάξανε το γκρουπ “Frank Zappa and the Mothers of Invention”. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον παραδεχόταν στη δουλειά του.

Μια ατάκα του: “Στην πάλη του εαυτού σου με τον κόσμο δείχνεις τον κώλο σου στον κόσμο”.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΥΧΕΡΟ ΤΟ ΒΟΔΙ... , ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ!