ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΑΜ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

 

Γεννήθηκε ο Χριστός. Γνωστό. Και πότε ακριβώς και που ακριβώς γεννήθηκε επίσης είναι γνωστό. Με τον Αδάμ υπάρχει μπέρδεμα. Τον θεωρούμενο πρώτο άνθρωπο που δημιούργησε ο Θεός. Τον πρωτόπλαστο. Πότε γεννήθηκε αυτός, αν πράγματι γεννήθηκε.

Εμείς, τουλάχιστον εγώ, και όποιος άλλος σκέπτεται, δεν ξέρουμε. Ξέρουμε μόνο, ό,τι αναφέρει η Βίβλος. Ό,τι λέγεται, και για πολλά απ’ αυτά λέγονται από τους άγιους πατέρες της Εκκλησίας κάποιοι περίεργοι, μάλιστα ιερείς και ιερωμένοι, θεολόγοι και επιστήμονες, έχουν τις αντιρρήσεις τους.

Ο αποδυτηριάκιας τα έχει βάλει κάτω και μετά από επικοινωνία και θεία φώτιση με τον μεγαλοδύναμο, υποστηρίζει ότι ο Αδάμ ήρθε δεύτερος. Πρώτα ο Θεός έστησε την Εύα και μετά την έκανε ντουέτο με τον Αδάμ. Πέρα απ’ αυτό.

Παλαιοντολόγοι με συγκεκριμένα στοιχεία αποδεικνύουν(;) ότι στην Αφρική υπήρχαν άνθρωποι πριν τον Αδάμ. Γιατί, όμως, αυτό να ακυρώνει την ιστορικότητα των πρωτόπλαστων; Όλα παίζουν. Δηλαδή;

Ο Θεός να διαπίστωσε κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν τον Αδάμ και την Εύα ότι ήταν σκάρτο το προηγούμενο καλούπι που είχε μοντάρει. Και να αποφάσισε να κάνει μια ακόμα δοκιμή, με πιο βελτιωμένο μοντέλο. Έτσι έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑ…, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ