Με την ιδια γυναικα πανω απο 45 χρονια

 

Όταν ο Γιώργος Χατζηνάσιος σπούδαζε στο Παρίσι, η Μαρία, ήδη «τσιμπημένη» μαζί του, του έστελνε συνέχεια –σχεδόν μέρα παρά μέρα- γράμματα σε γαλάζιο επιστολόχαρτο και σε γαλάζιο φάκελο. Όταν μετά από χρόνια ο Γιώργος Κανελλόπουλος του έδωσε στίχους και διάβασε «Τα γαλάζια σου γράμματα»,έπαθε πλάκα. Νόμιζε ότι είχε μιλήσει με την Μαρία…

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη σα χθες 19 Ιανουαρίου, το 1942. Γιος του Αγάπιου Χατζηνάσιου, καθηγητή μουσικής, ο οποίος μάλιστα εθεωρείτο ένας από τούς καλύτερους σαξοφωνίστες, της εποχής του, και της Άννας. Το επώνυμο Χατζηνάσιος το απέκτησαν όταν ο παππούς του Γεώργιος πήγε στους Άγιους Τόπους με τον πατέρα του Αθανάσιο και βαπτίστηκε. Έτσι ονομάστηκε (Χατζής – Αθανάσιος) Χατζηνάσιος.

Ο μικρός Γιώργος δείχνοντας από μικρός έφεση στην μουσική, άρχισε μαθήματα πιάνου από 6 χρονών στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, κατόπιν στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, στο Εθνικό Ωδείο και στο Παρίσι όπου σπούδασε σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας.

Από 14 χρονών, είναι ήδη ένας αξιόλογος πιανίστας με ιδιαίτερη κλήση στην Τζαζ, παράλληλα με την αγάπη του στην Ελληνική Μουσική. Το 1972, στα 30 του κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως συνθέτης με τον δίσκο: «4 – 5 – 3». Από τότε έχει γράψει πολλούς δίσκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απ’ τους οποίους πολλοί τιμήθηκαν με χρυσή και πλατινένια διάκριση, με τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές: Νάνα Μούσχουρη, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Σταμάτη Κόκοτα, Στράτο Διονυσίου κ.α.

Ο Γιώργος και η γυναίκα του η Μαρία είναι μαζί εδώ και 45 χρόνια και έχουν αποκτήσει 2 κόρες και ένα γιο. Μιλώντας με την Μαρία Χατζηνάσιου στο τηλέφωνο, ακούστε την θεϊκή σύμπτωση που μου αποκάλυψε…

Για την συνέχεια… διαβάστε τα πάντα εδώ nikosonline.gr