ΑΡΡΩΣΤΑΚΙΑ ΟΙ ΓΚΑΤΖΕΤΑΚΗΔΕΣ

 

Μέσα στο καλοκαίρι θα βγει, λέει, το νέο εργαλείο. Το διάδοχο του προηγούμενου μοντέλου. Το οποίο είχε διαδεχτεί το προηγούμενο του κι αυτό πάει λέγοντας το δικό του προηγούμενο. Και καπάκι, λένε, θα βγει και ένα mini, σε μικρότερη εκδοχή του τελευταίου μοντέλου.

Μιλάμε τώρα σε λίγα μόλις χρόνια για το ένα μετά το άλλο μοντέλα, όλο και πιο βελτιωμένα. Μέχρι να σκάσει μύτη το πιο φρέσκο, να το πιάσει ο άλλος στα χέρια του, να το χαϊδέψει, να κοιμηθεί μαζί του, να νοιώσει τη δόνηση, το άρωμα και τους ήχους του.

Και βλέπεις ουρές τους άρρωστους, τους γκατζετάκηδες, τους οπαδούς της Apple, να κάθονται έξω από τα καταστήματα, μέρες πριν, για να πάρουν πρώτοι το καινούργιο μαραφέτι, τέλος πάντων, να εξασφαλίσουν καλή θέση στη λίστα αναμονής.

Και, βέβαια, αυτά δεν γίνονται για καμία άλλη συσκευή, για καμία άλλη μάρκα. Κυκλοφορούν και άλλα smart phones, όπως τα λένε, έξυπνα τηλέφωνα, που σκέφτονται για τον χαζό που θα το αποκτήσει. Υπάρχουν κι άλλα, κάποια καλύτερα, και φτηνότερα, μάλιστα. Κανένα άλλο brand δεν έχει χτίσει τέτοιο μύθο, τέτοιο φαν κλαμπ γύρω από το όνομά του, όσο αυτό της Apple. Το πρώτο iphone, το XR βγήκε Σεπτέμβριο του 2018.

Κανονική αρρώστια. Όπως ο άλλος είναι αθεράπευτος γαύρος ή βάζελος και στήνεται στην ουρά για να πάρει τα εισιτήρια για το ντέρμπυ. Ετσι και ο γκατζετάκιας, ο απλάκιας, ο αηφονάκιας, θα ξαγρυπνήσει, θα ψάξει την άκρη για να το πάρει πρώτος.

Όπως ο παίκτης την ψάχνει στο Στοίχημα, να μάθει κανά σιγουράκι, αν η ομάδα έχει άκρη με τον πλάγιο και τέλος πάντων τι να παίξει. Έτσι και ο πρεζάκιας ο αηφονατζής, σερφάρει νύχτα μέρα στα tech blogs και τα sites για να δει κανα προσχέδιο, καμιά απόρρητη πληροφορία που διέρρευσε, να πάρει τη δόση του για να αντέξει ως τη στιγμή που θα φτιαχτεί με το νέο μηλαράκι.

Ό,τι συμβαίνει και με τις μεταγραφές.Δεν πα’ να ψωνίζει παίκτες η ομάδα κάθε τρις και λίγο, ο μαστούρης οπαδός θέλει κι άλλους παίκτες. Δεν χορταίνει. Έτσι και το junkie της τεχνολογίας, θα πιάσει στα χέρια του το κανούργιο μοντέλο και φτιαχτεί δυο τρεις φορές μέχρι να ξενερώσει. Ζει και αναπνέει για το επόμενο.

Κάποιοι άλλοι, ακόμη κι αν έχουν αγοράσει 3-4 iphone έως τώρα, βαριόνται να τρέχουν να το αλλάζουν πάλι, αφού και το προηγούμενο μια χαρά την κάνει τη δουλειά - τις δουλειές μάλλον, διότι το μόνο που δεν ενδιαφέρεται κανείς σ’ αυτές τις συσκευές είναι το τηλέφωνο.

Έχεις να κάνεις με νοσηρή κατάσταση. Αρρωστάκια οι αηφονάδες, λοιπόν. Και δεν κωλώνουν αν το καινουργιο είναι χειρώτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Back up και restore, λοιπόν.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΝ ΣΩΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ