ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Ο ΣΕΞΟΜΑΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

 

Σπουδαίος λογοτέχνης. Ποιητής και συγγραφέας. Προσωπικότητα πνευματική της Ευρώπης. Εθνικός ήρωας της Ιταλίας. Λάτρης της κοσμικής ζωής. Ιδεολόγος φασίστας. Διάσημος καραγκιόζης. Αθεράπευτος σεξομανής. Μόνον ωραίος άνδρας δεν ήταν ο μονόφθαλμος και φαλακρός Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο.

Στο πρόσωπο του Ντ’ Ανούντσιο επιβεβαιώνεται το φαινόμενο ανθρώπου με προσόντα και χαρισματικού, που είναι παλιάνθρωπος. Μ' όλα τα κακά της μοίρας επάνω του. Το ταλέντο δεν εξαφανίζει τη σκοτεινή και φανερή πλευρά του τρισάθλιου υποκειμένου. Μάλλον την αναδεικνύει.

Δεν άφηνε ούτε θηλυκή γάτα ο Γαβριήλ Ντ’ Ανούντσιο να του ξεφύγει. Κι όπως όλοι της κατηγορίας του δεν ήταν καθόλου εκλεκτικός. Πήγαινε με την οποιαδήποτε. Νοικοκυρές, κυρίες της ανώτερης τάξης, χορεύτριες, καθαρίστριες. Όταν τον ρώτησαν γιατί εγκατέλειψε την μέγιστη ηθοποιό Ελεωνόρα Ντούζε, ο εραστής με τη γνωστή θρασύτητα του είπε ''Είχαν κρεμάσει τα βυζιά της…''. Γεννημένος αλήτης. Δεν υπολόγιζε κανέναν. Ούτε τον Μουσολίνι.

Γεννήθηκε Μάρτιο του 1863 στην Πεσκάρα και ψόφησε στη Ριβιέρα το 1938, σα σήμερα πρώτη Μαρτίου. Ο επιφανής Ιταλός εθνικιστής, αυτός που άνοιξε το δρόμο στον Μουσολίνι, τον οποίον περιφρονούσε, αλλά δεχόταν τα πανάκριβα δώρα του, το’ παιξε και στρατηγός! Φόρεσε στρατιωτική στολή και πιλοτάροντας ο ίδιος αεροπλάνο έκανε πτήση πάνω από την εχθρική τότε Βιέννη. Στη συνέχεια κατέλαβε την Ριέκα.

Πηδούσε γυναίκες φτωχές κι ασήμαντες κι έλεγε ότι «Γαμάω την εργατική τάξη». Δική του κουβέντα: «Για να κερδίσεις το σεβασμό του εχθρού, χρειάζεται πρώτα να χύσεις το αίμα των τεκνών του». Ζούσε σε απίστευτη πολυτέλεια, πλακωνόταν στα ναρκωτικά. Λέγεται ότι ο θάνατος του δεν ήταν φυσιολογικός. Τον δηλητηρίασε μία ερωμένη του, πράκτορας των ναζί.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ''ΘΗΡΙΟ'' ΑΠΟ ΚΗΦΙΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ