Ο Κωστας Γαβρας κανει ταινια τον... Βαρουφακη!!!

 

Ξεκίνησαν στην Αθήνα τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, με τίτλο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (Adults in the Room), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, που προξένησε θύελλα συζητήσεων. Όλες οι μεγάλες εφημερίδες του κόσμου έγραψαν ύμνους.

Ο 86χρονος Κώστας Γαβράς λοιπόν,  που έχει να κάνει ταινία από το 2012 (Le Capital - Το Κεφάλαιο), εντυπωσιασμένος από τις σκέψεις και από αυτά που έγραψε στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποφάσισε να γράψει ο ίδιος το σενάριο στην καινούργια του ταινία.

Τι είναι αυτό το βιβλίο; Είναι …. «Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», αναφέρει σε σημείωμά του ο διακεκριμένος σκηνοθέτης- που από την πρώτη στιγμή στήριξε την νέα τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα έχουν διάρκεια 12 εβδομάδες και εκτός από την Αθήνα θα γίνουν επίσης στο Παρίσι, τη Ρίγα, τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο. Ο τίτλος "adults in the room", προέρχεται από μια φράση της Christine  Lagarde που τον Ιούνιο του 2015 μετά από μια συνάντηση για το Ελληνικό χρέος είπε: "For the moment we are short of a dialogue, the key emergency is to restore the dialogue with adults in the room."

Η συνέχεια εδώ…nikosonline.gr