ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΑ ΤΟΥ 'ΚΟΨΑΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ

 

Το λέω απλά, καθόλου ποιητικά. Τι υπέροχη μέρα. Η σημερινή μαγιάτικη μέρα είναι μαγική. Η αποθέωση της φύσης στην απόλυτη ομορφιά της. Μια ακινησία δημιουργική, οργασμική κάτω από το γαλάζιο του ουρανού και το σύμπαν άοπλο, αρμονικό, ισορροπημένο, είναι υποταγμένο στον αιώνιο βασιλιά, τον ήλιο.

Ναι, μαγική ημέρα. Αυτό είναι η μαγεία, όχι κάτι άλλο. Να σε μαγεύει, να παίρνουν τη σκέψη σου οι άγγελοι και να σου δείχνουν το φως. Την αλήθεια. Την αθανασία. Ότι η αξία και το νόημα ζωής είναι εδώ, αυτό που σου χαρίζει η φύση. Χωρίς να σε ρωτήσει. Χωρίς τη δική σου επέμβαση γεύεσαι το δώρο της ύπαρξης σου, μαλάκα.

Να, τι ήρθε στη σκέψη απολαμβάνοντας τούτη την ανοιξιάτικη μέρα. Αυτόν που έχει φράγκα και, για αυτόν και για εκείνον το λόγο, δεν είναι σε θέση να τα ξοδέψει. Ή διότι δεν ξέρει να χαρεί τα λεφτά του. Δυστυχία! Να 'χεις και να ΄ναι σα να μην έχεις. Ρε, τον φουκαρά!

Έτσι και με τη σημερινή μέρα, λες στο πιάτο σου είναι, τα πουλάκια και τα λουλούδια, κι ο άλλος δεν πήρε πρέφα. Τι υπάρχει στην τσέπη του, τι βλέπουν τα ματάκια του, ποιες ανάγκες έχει η ψυχούλα του, και δίχως να ξοδέψει ούτε ευρώ. Γιατί, κορόιδο, εσύ είσαι ο μάγος και ο μαγεμένος, εσύ είσαι ο άγγελος. Εκτός κι αν σε γέννησαν και σ' ανέθρεψαν κοινωνίες που σου έκοψαν τα φτερά.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ Ο... ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ