ΠΩΣ ΑΠΗΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ... ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

 

Περίμενε την πόρνη στο σπίτι του, αλλά η επαγγελματίας τον έστησε στο ραντεβού τους. Κι αυτός της ξηγήθηκε σα Διογένης. Ναι, η ιστορία έχει πρωταγωνιστή τον γνωστό ανά τους αιώνες Διογένη, τον περιβόητο φιλόσοφο της σχολής των κυνικών.

Χθες έγραψα για τον πατριάρχη των κυνικών, τον Αντισθένη και τι υποστηρίζει για την αναγκαιότητα του ψέματος στην ερωτική σχέση. Και σήμερα είπα να περιγράψω το περιστατικό του μαθητή του Αντισθένους, του Διογένους με την πουτάνα.

Ο Διογένης, λοιπόν, μυημένος στον κυνισμό, τη φιλοσοφία των κυνικών, ζούσαν στη στέρηση, όμως χωρίς να αισθάνονται στερημένοι, ότι τους λείπει κάτι. Και περιόριζαν τις όποιες ανάγκες, ενώ απέφευγαν την κάθε είδους ηδονή, σεξουαλική κι όχι. Μια φορά ο Διογένης είχε σηκωμάρες και ήθελε να απαλλαγεί από την πίεση του σπέρματος. Έτσι τηλεφώνησε σε παλιά γνωστή του η οποία ασκούσε το λειτούργημα της ιερόδουλης.

- Διογένη, έχει πέσει πολύ δουλειά, αλλά θα καταφέρω να έρθω στην ώρα μου. Τώρα ξεπετάω έναν πελάτη, παίρνω ταξί και έρχομαι σφαίρα σε σένα.

Η εταίρα, όπως τότε αποκαλούσαν τις πουτάνες στην Αθήνα, καθυστερούσε και ο Διογένης, όπως αναφέρεται στα αρχαία κιτάπια, ''... απηλλάγη από το σπέρμα δια προσωπικής... εντριβής στα γεννητικά του όργανα''.

Ξαλαφρωμένο τον βρήκε η πουτάνα που τελικά κατέφθασε με καθυστέρηση διότι έπεσε σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Να, τι της είπε ο φιλόσοφος:

- Τον υμέναιο, το ερωτικό άσμα το τραγούδησα μόνος μου.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗΣ ΓΚΟΜΕΝΑΣ