ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΣΤΑ ΜΑΘΟΥΝ!

 

Θεατρικός λόγος. Διαβάζεις το κείμενο του βιβλίου και επιτόπου οι αράδες στήνουν στη σκέψη σου σκηνές ζωντανές πάνω στο σανίδι. Από σελίδα σε σελίδα ο Χαριτόπουλος σε πάει πλάνο στο άλλο πλάνο, από μια ιστορία σ' άλλη, με γραφή κινηματογραφική.

Διαβαστικό. Έτσι άκουσα να λένε, όταν πρωτομπήκα στη δημοσιογραφία, για το ρεπορτάζ που εύκολα κατεβαίνει μέχρι τέλους το μάτι του αναγνώστη. Το κείμενο να έχει ψαχνό, αλλά να διαβάζεται δίχως ζόρι. Η πένα του δημοσιογράφου να λειτουργεί λάσο κανονικό και να μην αφήνει τον άλλον αν δεν ολοκληρώσει το διάβασμα. Διαβαστικό και ρουφηκτικό το μυθιστόρημα του, έτσι το χαρακτηρίζει, ο Χαριτόπουλος.

Διάβασα τους ''Έρωτες στη Μεταπολίτευση'', τη τελευταία δουλειά του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου. Βιβλίο που πιθανόν να μην το έγραφε πριν 10 και 20 χρόνια. Μοιάζει αυτοβιογραφικό, τόσο αληθινό είναι. Με καμιά δεκαριά φλασάτες ερωτικές περιπέτειες, λες να φωτογραφίζουν συγκεκριμένες κυρίες εκείνα τα χωρίς προηγούμενο μεταχουντικά αθηναϊκά χρόνια, της μεταπολίτευσης.

Πιάσε ατάκα στο βιβλίο: Αυτός που τώρα οδεύει μόνος προς τη δύση του βίου του, και όλο φεύγει και απομακρύνεται ώσπου να γίνει μικρή σκιά και να χαθεί στο βαθος του ορίζοντα, αυτός μπορεί να σου ομολογήσει πως τα τιμαφλή μιας ζωής είναι οι έρωτες.

Απόσπασμα από το βιβλίο Έρωτες στη Μεταπολίτευση (εκδόσεις Τόπος, τηλ. 210.82.22.835 και 210.82.22.856).

Ό.τι χρειάζεται να ξέρεις, οι γυναίκες θα στο μάθουν...

... Είχε ατύπως αναλάβει μια ευγενική αποστολή. Να μυήσει στα ερωτικά τους κανακάρηδες των φίλων του.. Οι γυναίκες των περισσότερων τον κοιτούσαν καχύποπτα μην παρασύρει τους άντρες τους στην ακολασία. Για το βλαστάρι τους δεν είχαν κανένα ενδοιασμό. Ανησυχούσαν μην αποβλακωθεί από την πολλή μαλακία ή το γυρίσει στο ντελικάτο.

Όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να ξεπέταξε κάμποσους πιτσιρικάδες. Κάθε φορά το χαιρόταν σαν νονός που τα βαπτίζει.

Μεγάλη υπόθεση η πρώτη φορά.

Πρέπει να γοητευτεί το αγόρι από την κοπέλα, να μην το κάνει επειδή του το είπαν. Να τη λαχταράει. Κι αυτή να είναι ανάφτρα. Όμορφη, τρυφερή, χαμογελαστή. Να του δείξει υπομονετικά τον παράδεισο της γυναικείας επαφής.

Είναι απίστευτο πόσες κοπέλες γουστάρουν να πάρουν την παρθενιά ενός αγοριού. Οι φίλες που ρώταγε σπανίως να είχαν αντίρρηση. Είχε κάτι μητρικό η προσφορά τους. Άλλες με φράγκα, άλλες δωρεάν. Μα πάντα κάποιο καλό δώρο τους έκανε.

Το θέμα δεν ήταν να δείξουν στον μικρό τα πρακτικά. Έπρεπε να τον μάθουν πως φέρονται σε μια γυναίκα. Να ενδιαφέρεται γι' αυτό που την ευχαριστεί. Να μη γίνει μουνάκιας της σειράς αλλά εραστής.. Να βάζει σε προτεραιότητα την ικανοποίηση της κοπέλας κι απ' αυτή να πηγάζει η δική του.

Οργάνωνε προσεκτικά την επιχείρηση. Κουβέντιαζε πριν με τους πιτσιρικάδες, χαλάρωναν και ανταποκρίνονταν θερμά. Το άγχος είχαν οι γονείς. Σαν να δίνει ο γιος τους Πανελλαδικές.

Το βασικό που έλεγε στον νεοπροσήλυτο: ''Μην ακούς τις μπούρδες πως πρέπει να μάθεις τις γυναίκες και τέτοια. Κανείς δεν ξέρει κανέναν. Γι' αυτό μην ανησυχείς καθόλου. Ό,τι πρέπει να ξέρεις για τις γυναίκες, οι γυναίκες θα σ' το μάθουν. Αλλά δεν χρειάζεται να ρωτάς, αφέσου να αισθανθείς γιατί δεν μπορούν να σ' το πουν με λόγια''.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΞΕΝΑ