ΓΩΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

 
Ο Δημος  Κοζάνης, με την  Κοβεντάρειο βιβλιοθήκη, την τοπική ποδοσφαιρική-αθλητική κοινωνία και η Πανελλαδική Πρωτοβουλία φιλάθλων ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ, οργανώνουν την προσεχή Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. εκδήλωση μνήμης για τον αθλητη, εκπαιδευτικό, παιδαγωγό και ενεργό πολίτη Νικόλα Παπαδόπουλο. Στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, με θέμα: «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί γωνιά αθλητικού βιβλίου, προσφορά των Φιλων Νικολα Παπαδοπουλου  και με την ευγενή συνεργασία των εκδοτικών οίκων «Τόπος», «Καστανιώτης», «Ιανός». Την εκδήλωση θα συντονίσει ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Νίκος Μάλλιαρης και θα  δώσουν το παρών οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Κούδας, Νίκος  Χρηστίδης,  Κούλης Αποστολίδης.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γεννήθηκε στην Καισαρειά Κοζάνης τον Μάιο του 1952. Τελείωσε το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο και σπούδασε στην Γυμναστική Ακαδημία της Αθήνας. Από μικρός διακρίθηκε για την αγάπη του στον αθλητισμό τον οποίο υπηρέτησε με ήθος και πάθος ως αθλητής, προπονητής, παράγοντας και καθηγητής. Υπήρξε σκιέρ, ποδηλάτης, τενίστας, φυσιολάτρης και πολυταξιδεμένος. Υπήρξε ένας υπέροχος πατέρας, αγαπητός γιος, και ανεπανάληπτος αδερφός.