ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 60 ΧΡΟΝΩΝ...

 

Έχεις χωράφι για το οποίο όλοι παραδέχονται πως είναι το πρώτο στη γη και βγάζει τις καλύτερες ντομάτες. Από πού θα κονομήσεις; Από τις ντομάτες.

Έχεις υψηλά βουνά, όλο το χρόνο με χιόνια, τι κάνεις για να κερδίζεις χρήματα; Δεν θέλει σκέψη, κουμπάρε. Οργανώνεις το χειμερινό τουρισμό, χιονοδρομίες κι έτσι.

Και άμα έχει θάλασσες γαμάτες; Άμα είσαι χωμένος ολόγυρα από το νερό και με 3.000 νησιά, βάζω στο λογαριασμό και τις βραχονησίδες που προσφέρονται για εκμετάλλευση, τι κάνεις; Δεν περιμένεις να ζήσεις από την πολεμική βιομηχανία, να παράγεις τανκ και πυραύλους. Ούτε αυτοκίνητα και κομπιούτερ. Άστα αυτά για άλλους.

Τι να μας πει η κυρία του τουρισμού, η νυν και η πρώην, η Άτζελα Γκερέκου του Μητσοτάκη, πρώην του Παπανδρέου, και η κυρία Έλενα Κουντουρά του Τσίπρα, πρώην του Πάνου Κάμένου. Πάλι σχέδια επί σχεδίων με σκοπό πως θα φέρουμε περισσότερους τουρίστες το καλοκαίρι. Σχέδια που έπρεπε να είχαν γίνει 60 χρόνια πριν για το πως η προνομιακή Ελλάδα θα πουλούσε και θα έκοβε μονέδα στα δυο πρότζεκτ της, τον τουρισμό και τον πολιτισμό που κληρονόμησε. Πριν 60 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΙΓΗΣΕ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ