ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ

 

Κανονικός πόλεμος. Ποια είναι η καταδίκη όταν ξεσπά πόλεμος, όπως αυτός στα σύνορα μας με τους χιλιάδες ξένους να θέλουν να ξεχυθούν στο ελληνικό έδαφος με το δίκαιο του προσφυμετανάστη και απόκληρου;

- Με ποιον είσαι, με τους μεν ή τους δε;

Αυτή είναι η καταδίκη.Απαγορεύεται η ουδετερότητα. Θες δεν θες είσαι μέσα στο παιχνίδι. ΄΄Μαζί μας ή με τους άλλους;'' Αν δεν διαλέξεις πλευρά, στρατόπεδο, είσαι απέναντι ή με τους μεν ή με τους δε.

Ποιοι είναι οι μεν, άστο. Ποιοι είναι οι δε, ξέχασε το. Δεν υπάρχει απάντηση. Αύριο, μετά από δέκα χρόνια, μετά από εκατό χρόνια, οι μεν Μέν και οι δε ΔΕ, αφού το βασάνισαν οι ίδιοι, αφού γι' αυτούς αποφάσισαν άλλοι, συμφώνησαν πως ήταν λάθος η πλευρά μας, πως ήταν μάταιο που αλληλοσακατεύτηκαν.

Στα σύνορα του Έβρου μας. Αυτοί οι Έλληνες που είναι με το μέρος των ξένων που προσπαθούν να μπουκάρουν στην Ελλάδα, δεν είναι με τους άγνωστους ξένους. Μήπως είναι εναντίον της Ελλάδος; Μήπως έχουν ζήτημα με την κυβέρνηση; Μήπως συντάσσονται με τον Ερντογάν;

Τίποτα, απ' όλα αυτά. Τότε γιατί αυτοί οι Έλληνες δεν στέκονται στον πόλεμο που συνεχίζει ο Ερντογάν και είναι έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα για τους δυστυχείς ασιάτες; Επειδή αυτοί οι συμπατριώτες μας δεν ξέρουν τι θέλουν, τι σκέπτονται, γιατί πονάνε, τι προκαλεί τούτο και το άλλο. Μόνο για ένα είναι σιγουροι, ότι ιδεολογικά, ανθρωπιστικά, συναισθηματικά αποτελούν μια εκλεκτή και ξεχωριστή κατηγορία. Η παρηγοριά της πνευματικής τους αρρώστιας.

Διαβάστε ακόμα:

ΞΕΨΥΧΗΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ