ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!

 

Είμαστε στο μεσαίωνα. Όποιος θαρρεί πως αφήσαμε πίσω τους σκοτεινούς αιώνες, περάσαμε στην αναγέννηση και το διαφωτισμό, έχει άγρια μεσάνυχτα. Κοιμάται όρθιος. Δεν κολλάει τον κορονοϊό η θεία μετάληψη, λένε. Κι αυτοί που το λένε δεν είναι τίποτα καραγκιόζηδες, αλλά άτομα επώνυμα της δημόσιας ζωής.

Μια στιγμή. Βεβαίως είμαστε στο κατάμαυρο σκοτάδι ως κοινωνία όταν το παπαδαριό και γριούλες και γεροντάκια έξω από την εκκλησία λένε στα ίσα πως θα συνεχίσουν να μεταλαβαίνουν διότι δεν φοβούνται τον κορονοϊό. Καμιά έκπληξη να το λένε. Οι άνθρωποι είναι πιστοί. Πιστεύουν στη δύναμη του Χριστού και του Θεού. Είναι δυνατόν να αρρωστήσουν από τη θεία μετάληψη;

Αν φοβάται ο πιστός ότι θα κολλήσει κορονοϊό, τότε δεν είναι πιστός. Τέρμα και τελείωσε.

«Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ... » δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτίνα κυρία Έλενα Ράπτη, η οποία πρόσθεσε «... όταν υπάρχει βαθιά πίστη η Θεία Κοινωνία θεραπεύει».

Πολύ σωστά τα λέει το κορίτσι. Αν η Ιερά Σύνοδος έκανε συστάσεις να σταματήσουν να κοινωνούν οι πιστοί, επόμενο ήταν οι αληθινοί χριστιανοί να χαρακτήριζαν άθεους τους μεγαλοδεσποτάδες. Τι γίνεται εδώ; Τι πιστεύουμε, κάτι ανύπαρκτο ή κάτι που αξίζει να το προσκυνούμε και να το λατρεύουμε.

Μεσαίωνας. Ποιος είναι ο μεσαίωνας; Η πίστη. Αυτός είναι ο μεσαίωνας. Σου δίνει ο παπάς- όχι ο Θεός- ένα συγχωροχάρτι και καθαρίζεις από τις αμαρτίες σου. Σου δίνει κοινωνία και καθαρίζεις από τους κορονοϊούς. Αυτός είναι ο μεσαίωνας.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ...