ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

 

Κόψε φάτσα. Ποιος ροκάς να 'ναι αυτός; Δεν τον έχω ξαναδεί, μάλλον για κιθαρίστας φέρνει, αλλά δεν τον ξέρω. Μιλάμε για την πρώτη μούρη της Γαλλίας σήμερα. Είδες ο κορονοϊός; Ο Τσιόδρας της Γαλλίας είναι, μόνο που σαν ροκ τύπος διαφώνησε με τον πρόεδρο Μακρόν και έφυγε από το κυβερνητικό γκρουπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έγινε ο αγαπημένος όλων των κομμάτων, από άκρα δεξιά μέχρι άκρα αριστερά. Όλη η αντιπολίτευση για πάρτη του.

Ντιντιέ Ραούλ, ο δόκτωρ που υποστήριξε πως ο κορονοϊός πολεμιέται με χλωροκίνη. Με χρήση υδροξυχλωροκίνης. Δοκίμασα αυτή τη θεραπεία, είπε ο Ραούλ, σε 1004 κρούσματα και μόνο ένας πέθανε. Επιτυχία 100%.

Μια στιγμή. Στον πόλεμο κρίσιμος ο ρόλος των όπλων και του αριθμού των φαντάρων. Και της κατασκοπίας, βέβαια. Να έχεις πληροφόρηση αξιόπιστη για τον εχθρό. Βασικό, βασικότατο αυτό. Στην ιατρική έρευνα πριν αποφασίσεις το φάρμακο, δηλαδή δεν φτιάχνεις το εμβόλιο αν προηγουμένως δεν γνωρίσεις τον εχθρό. Τον ιό.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο κορονοϊός, που εμφανίστηκε τέλη του 2019 στην Κίνα, είναι άγνωστος. Τον βάλανε στο εργαστήριο να τον μελετήσουν, αλλά δεν έχουν βγάλει συμπέρασμα. Δεν τον έχουν αποκωδικοποιήσει. Άρα, τα φάρμακα που δίνονται είναι ζαριά επιστημονική. Πειραματικά, επί της ουσίας, χορηγούνται στους ασθενείς.

Γιος νοσοκόμας και γιατρού ο 68χρονος Ντιντιέ Ραούλ από τη Σενεγάλη ήθελε να γίνει συγγραφέας και με κύτταρο τυχοδιώκτη μπαρκάρησε στην Αϊτή. Τελικά σπούδασε γιατρός και ξεκίνησε καριέρα στο στρατό. Η φυσιογνωμία μικροβιολόγος και 38 χρόνια διδάσκει την ειδικότητα του στο πανεπιστήμιο. Τις ψείρες, τους ψύλλους, τι ζημιά κάνουν στον άνθρωπο. Ως γιατρός συνιστά να πίνουμε κρασί και να καθόμαστε στον ήλιο.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ