ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

Πάσχα, που είναι εβραϊκή δουλειά, σημαίνει Πέρασμα. Ο Θεός, και μιλάμε για τον έναν και μοναδικό Θεό, που όλοι πιστεύουν, εβραίοι, χριστιανοί όλων των διαφορετικών εκκλησιών, καθολικοί, διαμαρτυρόμενοι, ορθόδοξοι και σία, και μουσουλμάνοι, είπε στους υπόδουλους των Αυγυπτίων εβραίους:

- Θα περάσω σίφουνας από κάθε σπίτι Αυγύπτιου και θα σκοτώσω τα πρωτότοκα παιδιά τους και τα ζώα. Για να μην πάρει η μαύρη μπάλα και τα δικά σας σπίτια στο θανατικό που θα σπείρω βάψτε στην πόρτα σας σημάδι με αίμα από θυσιασμένο ζώο.

Έτσι ξηγήθηκε κατά τας αγίας γραφάς ο αρχιδολοφόνος Θεός. Μόνο ο Θεός είναι σε θέση να σκοτώσει σε μια νύχτα χιλιάδες παιδιά και ζώα, μάλιστα τα πρωτότοκα επιλεκτικά, και μόνο των Αιγυπτίων. Δολοφόνος ο Θεός; Όχι, βέβαια. Τιμωρός, ναι. Εκδικητής, ναι. Ελευθερωτής, ναι.

Και αφού έγινε το πρώτο κόλπο, αφού τέλειωσε το σενάριο στο πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο ήταν πιο κινηματογραφικό, σινεμασκόπ σκέτο. Ο Θεός έκανε πάσα τα νερά της Ερυθράς θάλασσας, άνοιξε πέρασμα ανάμεσα στα άγρια κύματα, για να καταφέρουν να την κοπανήσουν οι πιστοί του Θεού Εβραίοι.


Διαβάστε ακόμα:

ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΟΙ ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ ΠΙΣΤΟΙ