ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΟΣΟ ΚΑΚΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ

 

Μιλάνε τα γεγονότα. Πρώτα αυτά έχουν το λόγο. Μετά έρχονται οι ελπίδες, οι προβλέψεις, οι όποιες αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος κουβέντες. Πες μας, κύριε σοφέ και φιλόσοφε, στοχαστή και διανοητή τι κατεβάζει η κούτρα σου, όμως μην αγνοείς τα γεγονότα. Πρώτα θα σέβεσαι αυτά που έχουν συμβεί και μετά- και μόνο λαμβάνοντας υπ΄όψιν την πραγματικότητα, την Ιστορία- άπλωσε τις ακριβές σου σκέψεις.

Ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος που τέλειωσε το 1945, τέτοιες μέρες σαν τις σημερινές, ταίστηκε με 33 εκ.νεκρούς. Τι διδάχθηκε η ανθρωπότητα από εκείνο το μακελειό; Η πολιτισμένη ανθρωπότητα, όχι εκείνη που κυκλοφορεί στις ζούγκλες και στις πρωτόγονες φυλές. Εγώ θα σας πω, κύριοι μπουμπουλήθρες, στην Ευρώπη και την Αμερική, που μας τα έχετε ζαλίσει με τις αναλύσεις και τις προφητείες και τις διδαχές σας, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

Δεν σταμάτησαν οι πόλεμοι με τον β΄παγκόσμιο. Αυτό είναι γεγονός. Και να σκεφτεί κανείς πως δεν γεννήθηκε ένα άλλο κάθαρμα σαν τον Χίτλερ. Αυτό είναι γεγονός. Πολιτισμένοι και δημοκρατικοί πολιτικοί, αρχηγοί κρατών εκλεγμένοι από σύγχρονες κοινωνίες, δεν σταμάτησαν να κάνουν πόλεμο. Μέχρι και σήμερα.

Ο κορονοϊός δεν θα προλάβει να σκοτώσει 33 εκ. κόσμο. Και θαρρείτε πως δεν θα... ξεχαστεί; Όταν λησμονήθηκε η βαρβαρότητα του Χίτλερ και κράτη που υπέφεραν, που πλήρωσαν τη γερμανική κτηνωδία, υπέγραφαν πολεμικές επιχειρήσεις με την ίδια ευκολία που αποφάσιζαν τούτο και το άλλο για ζητήματα της καθημερινότητας.

Βαρέθηκα να ακούω ότι αυτή η πανδημία θα αλλάξει τον κόσμο, θα πρέπει να προσαρμοστούμε σ΄ένα άλλο τρόπο ζωής, ότι μας έδωσε μαθήματα κλπ κλπ. Παραμύθια για μωρά στην κούνια. Μόλις περάσει κι αυτό, θα ξεχαστεί.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ