ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 

Ο κύριος της φωτογραφίας λέγεται Timothy John Berners-Lee και σίγουρα είναι όνομα άγνωστο στον πολύ κόσμο. Της πλάκας τραγουδιστές, μοντέλες γάμα εθνικής, ηθοποιοί σε ρόλο τριών λεπτών σε ταινία πιθανότατα να αναγνωρίζονται από τις μάζες, όχι ο άνθρωπος που άλλαξε, που έδωσε άλλο τόνο στην καθημερινότητα του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο λόγος για τον εφευρέτη του internet.

Είναι αδύνατον να μη γινόταν πραγματικότητα ο Παγκόσμιος Ιστός, όπως έτσι (World Wide Web), με τρία WWW, ονομάτισε την επανάσταση του ο Τιμ Μπέρνερς Λη, που γεννήθηκε το 1955, σα σήμερα 8 Ιουνίου, και στα 21 του αποφοίτησε από την Οξφόρδη, για να εργαστεί αρχικά ως προγραμματιστής. Με το δαιμόνιο μέσα του να μην τον αφήνει σε ησυχία την έψαχνε στην αναζήτηση ενός παγκόσμιου συστήματος επικοινωνίας, όμως χωρίς όρια και να μη μεσολαβούν εμπόδια κρατικά, γραφειοκρατικά κ.α.

Τελικά, στις 12 Νοεμβρίου το 1990, πρώτος άνοιξε τις πύλες της κολάσεως ο Λη, αφού προηγουμένως έφτιαξε τη ''γλώσσα'' επικοινωνίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σήμερα πια το διαδίχτυο λειτουργεί σαν κανονικό σκλαβοπάζαρο χωρίς παζάρι. Εκατομμύρια δίποδα κάθε μέρα αυτοπαγιδεύονται με τις ώρες και δίχως να καλύπτουν αληθινές ανάγκες στον Παγκόσμιο ''Ευρύτοπο'', την αγία τριάδα του W.

Ουδείς προφήτης καμιάς θρησκείας και καμιάς επιστήμης μέχρι πριν 30 χρόνια είχε προβλέψει το ακατανόητο. Πως κάποια μέρα θα προσκυνούν μια οθόνη άνθρωποι και ανθρωπάκια. Θα ξοδεύουν τη ζωούλα τους σκυμμένοι σε υπολογιστές, τάμπλετ, λάπτοπ, φορητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ