ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Το ηλιακό μας σύστημα. Οι εννέα γνωστοί πλανήτες και ο ακίνητος ήλιος. Οι έρευνες και οι παρατηρήσεις στο διάστημα είναι ανθρώπινο απωθημένο, όχι απλά επιστημονικό. Η αιώνια μαλακία του δίποδου να μάθει τι παίζει, τι κυκλοφορεί στο σύμπαν. Μια ιστορία ατέλειωτη. Δεν υπάρχει σύμπαν, υπάρχουν σύμπαντα. Δίχως σύνορα, δίχως όρια. Καταδικασμένος ο άνθρωπος να ψάχνει. Γιατί;
Είπαμε. Η μανία του ψαξίματος! Αυτό είναι. Το κίνητρο δεν έχει σχέση με τη δήθεν αγωνία να βρεθούν πηγές ενέργειας, νέοι προορισμοί κατοικήσιμοι, να εμπλουτιστεί η γνώση. Παραμύθια. Άλλοθι που καλύπτουν το πάθος της έρευνας.
Το 2001, σα σήμερα 2 Ιουλίου, ανακοινώθηκε ο εντοπισμός ενός ακόμα πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα. Πρόκειται για μικρούλη πλανήτη, στην άκρη του Πλούτωνα, με τον οποίο μοιάζει στο μέγεθος και την τροχιά του γύρω από τον ήλιο. Ο νέος πλανητάκος σε απόσταση 6,4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον ήλιο έχει διάμετρο 1.200 χιλιόμετρα και πήρε το όνομα 2001ΚΧ76. Κινείται σε συντονισμό με τον Ποσειδώνα. Όσο χρόνο χρειάζεται αυτός να ολοκληρώνει τρεις περιστροφές γύρω από τον ήλιο, ο 2001ΚΧ76 κάνει τέσσερις γυροβολιές.
Να ήταν μόνος ένας ακόμα πλανήτης! Βρήκαν κι άλλους 400 στην ηλιακή γειτονιά μας. Μόνο; Υπολογίζονται άλλοι 70.000 μίνι πλανήτες! Είναι στο διάστημα σαν τις ακατοίκητες βραχονησίδες στο Αιγαίο. Τόπους αγριοπουλιών, φιδιών, σκορπιών, αχινών και σία.
Διαβάστε ακόμα: