ΣΕ 15 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 
''Μαζέψτε τα και δρόμο... , γρήγορα να γλυτώσετε τον τυφώνα''. Βλέπεις τα πλάνα στην τηλεόραση και ανατριχιάζεις. Για σκέψου, μια στιγμή μονάχα, να είσαι στη θέση αυτών που θα ξεσπιτωθούν. Κι όταν κοπάσει το κακό, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα βρεις, τι θα έχει μείνει όρθιο από το σπίτι σου, από την περιουσία σου.
Ο θυμός της φύσεως. Ένας ανεμοστρόβιλος ή ένας σεισμός κάνει μαύρη τη ζωή σου, αν δεν στην πάρει. Μάθαμε το σεισμικό ρήγμα της Πάρνηθας, πιο σωστά της Φυλής. Το 1999, σα σήμερα 7 Σεπτεμβρίου, ο περισσότερο φονικός σεισμός στην Ελλάδα, με 5.9 ρίχτερ. Κράτησε μόλις 15 δευτερόλεπτα και σκότωσε 143 ανθρώπους, γκρέμισε σπίτια και προκάλεσε ζημιές 3 δις σε δολάρια. 
Στο Θριάσιο μετατοπίστηκε το έδαφος 7 εκατοστά. Σεισμολόγος σημείωσε: ''Η σεισμική ενέργεια που καταγράφηκε ήταν κάτι τι λιγότερο από την ενέργεια της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα''.
Τι μας είπαν οι ειδικοί επιστήμονες για το σεισμό του 1999, που από το ίδιο επίκεντρο είχε κουνήσει τη γη για τελευταία φορά το 1705; ''Ξεχάστε το σεισμό που προήλθε από το Ρήγμα της Πάρνηθας. Δεν θα μας απασχολήσει ξανά''. Η διάψευση που επιβεβαιώνει την επιστημονική αναξιοπιστία των σεισμολόγων. Στις 19 Ιουλίου το 2019 το σεισμικό Ρήγμα της Φυλής κτύπησε με 5,3 ρίχτερ. Αυτή τη φορά χωρίς θύματα ανθρώπινα, αλλά με πολύ σοβαρές υλικές ζημιές σε χιλιάδες σπίτια.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ... ''ΕΧΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ''