ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΟΧΙ ΤΑ ΟΠΛΑ

 

«Για εμένα ο φόνος είναι μία φυσική πράξη». Φοβερά πράγματα. Υπάρχει άνθρωπος που το λέει αυτό. Κι αυτό που ο καθένας εννοεί είναι πως δεν το ‘χει σε τίποτα να τραβήξει το εξάσφαιρο και να ξαπλώσει κάποιον. Η ατάκα ανήκει στον αυτοαποκαλούμενο «γκουρού των όπλων» Αμερικανό συνταγματάρχη Τζων Ντην «Τζεφ» Κούπερ. Για πολλούς σίγουρα γραφικός τύπος, αλλά πρόκειται για την πλέον καταξιωμένη προσωπικότητα παγκόσμια στον κόσμο των όπλων.

Μιλάμε για όπλα. Και συγκεκριμένα για το αν είναι σωστό ένας φιλήσυχος πολίτης για την αυτοάμυνά του να έχει το δικαίωμα να οπλοφορεί νόμιμα. Θέμα τεράστιο που διχάζει. Αναφέρω ότι το 2008 αποσύρθηκε ως αντισυνταγματικός ο νόμος που απαγόρευε στις ΗΠΑ την οπλοκατοχή. Θεωρείται ιστορική η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αμερικής.

Επιστροφή στον John Dean "JeffCooper, ο οποίος στο περιοδικό ευαγγέλιο για τα όπλα «Guns and AMMO» (συντομογραφία του αμιουνίσιον, δηλαδή πυρομαχικά) εκτός από άλλες τρέλες του είχε αναφέρει πως έτσι για πλάκα, ‘’για σπορ…’’  είχε σκοτώσει τρεις.

«Η Αμερική πρέπει να προκαλεί διάφορους μικροπολέμους σε διάφορες μπανανίες για να δοκιμάζουμε τα όπλα μας...» είχε γράψει ο Τζεφ Κούπερ που δήλωνε ότι λατρεύει τους Κρητικούς επειδή είναι εραστές των όπλων. Ο Τζων Ντην «Τζεφ» Κούπερ (φώτο) πέθανε στα 86 του χρόνια, το 2006, σα σήμερα 25 Σεπτεμβρίου.

Ξεχνάμε τον εξτρεμιστή Κούπερ. Ο ηθοποιός Τσάλτον Ήστον, μακαρίτης κι αυτός, επί σειρά πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Όπλων των ΗΠΑ, ένας κινούμενος στόχος των μήντια επειδή ήταν υπέρ της οπλοχρησίας, έλεγε: «Δεν υπάρχουν καλά, κακά όπλα. Κακό είναι ένα όπλο στα χέρια ενός κακού ανθρώπου. Ένα όπλο στα χέρια καλού ανθρώπου δεν αποτελεί απειλή παρά μόνον για τους κακούς. Οι άνθρωποι σκοτώνουν, όχι τα όπλα».

Διαβαστε ακομα:

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ Ο ΙΟΣ