ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 

Σεισμός στο Άγιον Όρος. Κανένα πρόβλημα δεν έχουν τα μοναστήρια, τα οποία τα προστατεύει ο Θεός. Δηλαδή, τι; Ο μεγαλοδύναμος αποφάσισε να γκρεμίσει την άγια πολιτεία, εκεί που εδώ και χίλια χρόνια κατοικούν οι πιο ενάρετοι πιστοί; Μην τρελαθούμε τελείως.

Σεισμός 4,7 ρίχτερ ταρακούνησε το άγιο βουνό, σε βάθος 17,5 χιλιομέτρων η εστία του κακού λένε οι σεισμολόγοι που αντί να βρουν μια άλλη δουλειά να κάνουν, άρχισαν να καταγράφουν και τους μετασεισμούς. Στο Όρος, ρε; Δεν υπάρχει λόγος. Δεν κινδυνεύει κανένας, όλα τα μοναστήρια θα παραμένουν όρθια όσο και να κουνηθεί η γη.

Εκτός κι αν έπεσε στην αμαρτία ο καλογερίστικος κόσμος. Τότε αλλάζει το πράμα. Τότε είναι πιθανό, μην πω επιβεβλημένο ο Θεός να τους την κάνει.

Έτσι είναι. Έτσι ήταν πάντα. Τα λένε τα ιερά βιβλία της θρησκείας. Και δεν λένε σαχλαμάρες. Ότι ο Θεός τιμωρεί, οι μεγάλες καταστροφές, σεισμοί και καταποντισμοί, δεν έρχονται μόνες του. Είναι δουλειά του ουράνιου πατέρα.

Οι Έλληνες πίστευαν ότι το σεισμό τον έστελνε ο αρχηγός των Γιγάντων, ο Εγκέλαδος, γιος της Γης, που λένε ότι σκοτώθηκε. Γίνεται αυτό, ρε; Κοτζάμ Εγκέλαδος να τραντάζει πόλεις και χωριά και να μην είναι αθάνατος. Είμαι σίγουρος πως κι αυτός – που τον έχουν κακώς στο πακέτο της μυθολογίας- σέβεται ειδικά το Άγιον Όρος και δεν θα ήθελε να κάνει κανένα σεισμό εκεί.

Διαβαστε ακομα:

ΘΕΟΣ ΚΟΥΤΣΟΣ, ΑΣΧΗΜΟΣ, ΑΓΡΙΟΣ, ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ...