ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΔΙΧΩΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ…
Μάγος. Η Ιστορία δεν είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για έναν από τους αμέτρητους τσαρλατάνους, οι οποίοι κάνουν παιχνίδι σ’ όλες τις εποχές και σ’ όλες τις κοινωνίες- χωρίς εξαίρεση. Μήπως ο άνθρωπος ήταν πράγματι φωτισμένος. Μήπως είχε το χάρισμα πνευματικών δυνάμεων τέτοιων που του επέτρεπαν να προβλέπει το μέλλον, να εξηγεί απόκρυφα πράγματα και να προτείνει σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής. Απαντήσεις s;igoyrew δεν υπάρχουν.
Ο Ρώσος Γεώργιος Γκουτζίεφ πέθανε διάσημος. Η φίρμα στην κομουνιστική Ρωσία και το ευρωπαϊκό Παρίσι. Αναγνωρίστηκε από τους μαθητές του, αλλά και άτομα σοβαρά, π.χ. συγγραφείς, φιλόσοφους, όχι τίποτα τσίρκουλα της γειτονιάς, φουκαράδες και θρησκευάμενους. Έκανε τα μαγικά του, τα κόλπα της μαύρης μαγείας ο ελληνικής καταγωγής Γιώργος Γεωργιάδης, όπως ήταν το πατρικό του όνομα, αλλά δίδασκε και κάποιες δικές του πνευματικές αλήθειες.
Ο άνθρωπος, έλεγε ο Γκουτζίεφ, σ’ όλη τη ζωή του βρίσκεται σε μια κατάσταση ύπνου. Μέχρι να πεθάνει δεν έχει πάρει πρέφα τι κυκλοφορεί γύρω του, και μέσα σου τι υπάρχει.
Κόσμος και κοσμάκης έτρεχε στον μυστικιστή Γκουτζίεφ, να τον πληρώσει για να τον ακούσει. Να πει στον καθένα αυτά που ο ίδιος δεν ήξερε για τον εαυτό του. Πονηράτζα ο Γιώργος δεν δεχόταν κανέναν αν προηγουμένως δεν τον έψαχνε τι σόι τύπος είναι. Έστελνε τους ανθρώπους του να μάθουν ό,τι μπορούν για τον υποψήφιο πελάτη πριν αυτός επισκεφτεί τον μάγο.
Είμαι σίγουρος ότι ο Αλέκος Σακελάριος έκανε το 1956 την ταινία ''Η Καφετζού'' με την Γεωργία Βασιλειάδου (φώτο) κοπιάροντας την τακτική του ελληνορώσου Αρμένιου. Έλεγε τον καφέ η Βασιλειάδου με ''πληροφορίες'' που... έβλεπε στο φλυτζάνι και ο αφελής πελάτης πάθαινε την πλάκα του.
Κανείς δεν ξέρει που και πότε γεννήθηκε ο Γκουτζίεφ, ο οποίος πέθανε στο Παρίσι σα σήμερα 29 Οκτωβρίου, το 1949. Σίγουρα μεγάλωσε στο Κάρς του Καυκάσου, εκεί όπου επί τσάρου ζούσαν πολλοί Έλληνες. Πατέρας του ο Πόντιος Ιωάννης Γεωργιάδης και μάνα του η Αρμένισσα Ευδοκία Ελευθεριάδου.
Διαβαστε ακομα: