ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

 

Κάποτε οι πόλεμοι είχαν μια αιτία. Και ένα αποτέλεσμα. Σήμερα ο πόλεμος γίνεται διότι… πρέπει να γίνει. Και στους πολέμους του σήμερα δεν υπάρχει νικητής, ούτε ηττημένος.

Κάνω πόλεμο για να διώξω τον κατακτητή. Να απελευθερωθώ. Ή ξεκινάω πόλεμο με τον απέναντι για να τον σκλαβώσω. Να του φάω τη γη, να τον υποχρεώσω να δουλεύει για πάρτη μου. Να επεκτείνω το βασίλειο μου, να το κάνω μεγαλύτερο. Δεν υπάρχουν αυτά σήμερα. Οι πόλεμοι είναι σα να μην άρχισαν. Σα να μην τελείωσαν. Σα να μην έγιναν. Κάποια πράγματα αλλάζουν, αλλά όχι μετά από πόλεμο.

Ξεσηκώθηκαν οι Ιταλοί για να διώξουν τους Αυστριακούς. Το ίδιο οι Έλληνες ενάντια των Τούρκων, Οι Βάσκοι να απαλλαγούν από τους Ισπανούς. Οι Ολλανδοί να γλυτώσουν από τους Πρώσους. Οι Νορμανδοί πέρασαν στην Αγγλία γιατί έψαχναν καλύτερα εδάφη. Η πείνα οδηγούσε τους Βίκιγκς στα σάλτα στην Βρετανία. Οι Μογγόλοι δεν άντεχαν την ερημιά και την παγωνιά στις στέπες και ερχόντουσαν προς δύση, σε πιο εύφορες περιοχές. Φυσικά πράγματα.

Όσο φυσικό φαινόμενο είναι όταν το ένα ζώο, το πιο ισχυρό, ξεσκίζει το άλλο. Το οποίο άλλο για να ζήσει κι αυτό κομματιάζει το πιο αδύναμο. Έτσι τα θέλει ο πλάστης. Έτσι τα έπλασε, και δεν θα σου δώσει λογαριασμό. Σήμερα τα κόζα αλλάξανε. Οι πόλεμοι δεν είναι φυσικοί, είναι στημένοι. Φτιαχτοί. Γίνονται και δεν έχουν νικητή. Κερδίζει π.χ. τον πόλεμο η Αμερική στην Ιαπωνία, αλλά δεν κατακτά ούτε περίπτερο στην ηττημένη Ιαπωνία. Δεν κερδίζει η Αμερική στο Βιετνάμ, αλλά δεν βγαίνει χαμένη από τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Σα σήμερα 11 Νοεμβρίου, το 1918, τελείωσε ο Α’ παγκόσμιος πόλεμος. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Το ίδιο αποτέλεσμα θα ήταν κι αν νικητές ήταν οι Γερμανοί. Οι οποίοι Γερμανοί είναι εκείνοι που έχουν επιλεγεί για να ξεκινούν τον πόλεμο. Ποιοι άλλοι να κάνουν τη βρωμοδουλειά; Οι Ιταλοί είναι για να διακινούν ηρωίνη, να προστατεύουν πουτάνες, να ελέγχουν μπαρ και διασκέδαση. Οι Έλληνες; Αυτοί είναι παικταράδες στη μπιρίμπα και στο μπαρμπούτι. Τον πόλεμο θα στον αρχίσει ο σοβαρός λαός, ο πολύ σοβαρός, δηλαδή ο γνωστός κτηνώδης λαός της Ιστορίας.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ