ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

''Η Δάφνη Σκούρα υπήρξε μια ηθοποιός που συνεργάστηκε με κάποιες από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του νεοελληνικού θεάτρου, από τη Μαρίκα Κοτοπούλη και την Κυρία Κατερίνα, μέχρι την Έλλη Λαμπέτη, τον Μάνο Κατράκη και τον Μίμη Φωτόπουλο''.

Αυτή είναι επί λέξει η ανακοίνωση του κόμματος Σύριζα, μετά το θάνατο σε ηλικία 95 χρονών της Δάφνης  Σκούρα. Αρκεί και μόνο αυτό για να αντιληφθεί κανείς ποιοι μας κυβερνάνε. Ποιοι πολιτικοί θέλουν να κυβερνούν την Ελλάδα.

Για ξαναδιάδασε το κείμενο του Σύριζα, παρακαλώ. Αναφέρεται σε... μια ηθοποιό, όχι σε δυο. Και μας γνωστοποιεί ότι η Δάφνη Σκούρα υπήρξε... ηθοποιός, όχι κάτι άλλο.

Αυτοί είναι που κυβέρνησαν και παίζουν πρωταγωνιστικά στην πολιτική της χώρας; Γιατί δεν λέμε ποιους πληρώνουμε. Να πεθάνει καλλιτέχνις κι αυτό που περιμένεις από μεγάλο κόμμα να είναι να σε ενημερώσει ποιο επάγγελμα ασκούσε ότι η πασίγνωστη μακαρίτισσα.
Το κόμμα Σύριζα έβγαλε ανακοίνωση για να μας πει επίσης ότι '... συνεργάστηκε με κάποιες από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του νεοελληνικού θεάτρου, από τη Μαρίκα Κοτοπούλη και την Κυρία Κατερίνα, μέχρι την Έλλη Λαμπέτη, τον Μάνο Κατράκη και τον Μίμη Φωτόπουλο''.

Ασύντακτοι. Αγράμματοι. Δεν είναι σε θέση να συντάξουν δυο αράδες της προκοπής. Τι θα πει ''... με κάποιες από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες... '''  και ''... από τη Μαρίκα Κοτοπούλη και την Κυρία Κατερίνα, μέχρι την Έλλη Λαμπέτη, τον Μάνο Κατράκη και τον Μίμη Φωτόπουλο''.

Δεν είναι ελληνικά αυτά. Δεν μιλάνε έτσι, δεν γράφουνε έτσι. ''Με... κάποιους'', ''Από Μαρίκα (που δεν ήταν κυρία) και την Κατερίνα, που ήταν Κυρία με κεφαλαίο Κ λες και είναι το όνομα της. ''Και μέχρι την Έλλη, τον Μάνο και τον Μίμη'' παραλείποντας τους ''κάποιους'' μεγάλους ανάμεσα στους μεν και τους δε.
Άσε ότι από το πολιτικό κόμμα δεν περιμένεις να αντιγράψουν το βιογραφικό, να πουν αν έχουν κάτι άλλο για τον αποβιώσαντα. Στη φώτο η Δάφνη Σκούρα ανάμεσα στην Μάρω Κοντού και τους Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Νίκο Σταυρίδη.
Διαβαστε ακομα: