ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΑΛΛΑ...

 
Ο παπάς είναι επόμενο να θέλει την εκκλησία ανοιχτή. Ελεύθερη. Άνευ περιοριστικών μέτρων. Όπως κάθε μαγαζάτορας. Να μπαίνει η πελατεία στο περίπτερο, στην ταβέρνα, στο προποτζήδικο, στο ανθοπωλείο, στο σκυλάδικο, στο χασάπικο, στο πορνείο, στο βιβλιοπωλείο, στο σινεμά, παντού. Πολύ περισσότερο ο άνθρωπος του θεού να απαιτεί να γίνονται κανονικά οι λειτουργίες στο ναό, διότι αυτό θέλει και ο μεγαλοδύναμος. Ο οποίος προστατεύει όσους αληθινά πιστεύουν, αυτοί δεν κολλάνε κορονοϊό. Σωστό.
Αυτοί που ασθένησαν, μητροπολίτες ή όχι, δεν ήταν και πολύ πιστοί χριστιανοί. Να τα λέμε όλα. Ποιο είναι το πρόβλημα εν όψει Χριστουγέννων; Να δουλέψουν ή όχι τα εκκλησιαστικά μαγαζιά, κι αν ναι με ποιες προϋποθέσεις. Ισχύει και δεν μπαίνει συζήτηση, διότι το αντίθετο αποτελεί ύβρις στον Θεό, ότι η πίστη είναι η ασπίδα προστασίας στον Govid-19. Πως, όμως, να ελέγξουν οι Χαρδαλιάδες ποιοι είναι οι σωστοί πιστοί και να απαγορεύσουν την είσοδο στους μαϊμουδένιους χριστιανούς. Αυτό είναι το ζόρι.
Ψάχνουν οι δυο πλευρές στο σχετικό νταραβέρι, αρχιεπισκοπή και κυβέρνηση, να βρουν τη χρυσή λύση. Μια μέση λύση, δηλαδή, για να μην περάσουν οι άγιες μέρες με τους ναούς κεκλεισμένων θυρών. Να ανοίξουν τα μαγαζιά της πίστης, αλλά όχι όλες τις μέρες των Χριστουγέννων, και με βάρδιες των ιερέων όλο το 24ωρο. Να μη γίνουν λιτανείες, το αντίδωρο να πλασάρεται σε τυλιγμένο χαρτάκι, ο αγιασμός σε μπουκαλάκι. Και των Φώτων ο Σταυρός να πέσει σε κολυμπήθρα. Φέτος, δηλαδή, τα νερά στη θάλασσα δεν θα εξαγνιστούν. Προβλέπω διαμαρτυρίες από τα περιβαλλοντολογικά σωματεία. 
Διαβαστε ακομα:

ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΜΙΑ... ΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ