ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 

Σήμερα γεννιέται ο Χριστός. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το φιάσκο του χριστιανισμού. Μία φορά γεννήθηκε ο Ιησούς, και γεννήθηκε ως Υιός του Θεού, όχι θεατρίνος, όπως τον έχουν καταντήσει. Να τον κάνουν show δηλαδή, κανονική ειδωλολατρική αναπαράσταση, προκειμένου οι άνθρωποι να θυμούνται το νόημα της γέννησής του.

Ο χριστιανισμός εξελίχθηκε σε άρχουσα θρησκεία. Ο ορισμός της αντίφασης. Η θρησκεία που κατασκευάστηκε υποτίθεται για πάρτη των φτωχών, των δυστυχισμένων, των μη προνομιούχων, ενάντια στην πλουτοκρατία, στην πορεία και πολύ γρήγορα τακίμιασε και υπηρέτησε την εξουσία. Επόμενο, διότι οι αξιωματούχοι του νέου δόγματος, οι αρχιερείς της χριστιανοκρατίας ήταν- και έτσι το ένοιωθαν- εξουσία. Και με τη δύναμη της εξουσίας αρχηγού του κοπαδιού των πιστών, ευλογούσε ξεδιάντροπα και τον πιο αντιλαϊκο κυβερνήτη. Και το πιο ξεφτυλισμένο τομάρι του κερατά, άρχοντα, βασιλιά, αυτοκράτορα.  
Ο χριστιανισμός, έστω και χωρίς να έχει στην εξέδρα τους τους περισσότερους οπαδούς- πιστούς στον κόσμο, είναι το επικυρίαρχο δόγμα. Μιλάμε για τον χριστιανισμό, όχι τον Χριστό. Ουδεμία σχέση το ένα με το άλλο.

Τον χριστιανισμό δεν τον έκτισε, ούτε τον εξάπλωσε ο Χριστός. Όλα έγιναν μετά Χριστόν. Ο μέγας δάσκαλος, λέω για τον Ιησού, είπε την πιο βαρειά κουβέντα της αιωνιότητας, «Αγάπα τον πλησίον σου», και δεν αισθάνεται καθόλου καλά με τον βίο και την πολιτεία του χριστιανισμού.

Ντροπιάζει τον Χριστό ο χριστιανισμός των ιερέων, των αρχιερέων και των ανθρώπων. Κάποιοι της υψηλής ιεραρχίας του παπαδαριού έχουν συμπεριφορά σεσημασμένων γκαγκστερομαφιόζων. Στο όνομα του χριστιανισμού ενεργούν σαν εγκληματίες του υποκόσμου. Φόρεσαν το ράσο και πρωταγωνίστησαν στην ανθρώπινη Ιστορία κάποια από τα μεγαλύτερα καθάρματα, ανώμαλοι στη ψυχή και στο σώμα. Τα εγκλήματα τους, τα πιο απαίσια σε βάρος της ανθρωπότητας, έγιναν για τη χάρη δήθεν του Χριστού. Του Θεού της αγάπης.
Διαβαστε ακομα:

COVID-19, ΤΟ ΟΓΔΟΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΑΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ