ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ Η ΠΥΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΑΤΗ...
Στην Κεφαλονιά για παράδειγμα χρησιμοποιούνται 9 χόνδροι από αλάτι για τα ξόρκια. Παραδίπλα, στην Κέρκυρα, η ξορκίστρα επαναλαμβάνει το ξόρκι επί 9 συνεχείς μέρες ή 9 υστερόπεφτα (δηλαδή τις τελευταίες Πέμπτες του μήνα και της Σελήνης!).
Σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας η ξορκίστρα επαναλαμβάνοντας το ξόρκι της στέφει τον άρρωστο με στεφάνι φτιαγμένο από 9 κομμάτια κλήματος.
Εννιά, εννιά, εννιά και από τους κατοίκους της Τρανσυλβανίας που θεράπευαν το μάτιασμα με πολύπλοκους εξορκισμούς, που είχαν ως βάση τους τον αριθμό 90.
Μαγικός αριθμός το εννιά και κατά την αρχαιότητα. Το 9 είναι ίσο με το γινόμενο 3 επί 3. Αν, λοιπόν, στον αριθμό 3 είχαν μεγάλη εκτίμηση οι μάγοι και οι αποκρυφιστές των διαφόρων εποχών, φυσικό ήταν να εκτιμούν ακόμη περισσότερο το 9, που ήταν τρεις φορές ισχυρότερο από το 3.
Στη θρησκεία των αρχαίων Περσών, το πονηρό πνεύμα μπορεί να φέρει στους ανθρώπους 999.999 κακά και συμφορές. Αλλά και οι θεοί των αρχαίων Αιγυπτίων ήταν επίσης χωρισμένοι σε 3 εννιάδες.
Ο Σαίξπηρ, που προφανώς είχε μελετήσει σε βάθος τα μυστήρια της μαγείας, έγραφε στον “Μάκβεθ”: “Οι μοιραίες αδελφές γύρισαν τρεις φορές γύρω από σένα, τρεις φορές γύρω από μένα κι άλλες τρεις φορές, για να γίνουν εννιά! Σώπα! Τα μάγια δέθηκαν!…”.
Από τις 39 πυραμίδες της Αιγύπτου, οι κυριότερες και μεγαλύτερες είναι οι 9 από αυτές.
Ο Ιησούς Χριστός, μετά την Ανάσταση Του, εμφανίστηκε 9 φορές στους μαθητές και αποστόλους Του, ενώ στην αρχαία Ελλάδα, τα μεγαλύτερα αξιώματα τα κατείχαν οι 9 άρχοντες.
Αν πολλαπλασιάσουμε το 9 με οποιονδήποτε άλλο αριθμό και προσθέσουμε μεταξύ τους τα ψηφία του γινομένου, το άθροισμα είναι και πάλι 9.
Γνωστή από την αρχαιότητα είναι η εννεάκρουνος. Πρόκειται για την πιο φημισμένη κρήνη (πηγή) της αρχαίας Αθήνας, που οικοδομήθηκε από τον τύραννο Πεισίστρατο ή τους γιους του τον 6ο αιώνα π.Χ.
Στην Αρχαία Αίγυπτο οι γηγενείς λάτρευαν την «Εννεάδα», που ήταν ομάδα εννέα θεοτήτων από τις οποίες η μία ήταν κορυφαία και οι υπόλοιπες σύντροφοί της, όχι όμως και συγγενείς της. Το σύστημα αυτό των θεοτήτων είχε επινοηθεί από τους ιερείς της Ηλιούπολης (της Αιγύπτου) και γι’ αυτό το λόγο η πιο γνωστή εννεάδα ήταν η «ηλιοπολίτις εννεάς». Η «Εννεάδα» εξηγούσε συμβολικά τη δημιουργία του κόσμου.
Εννέα ήταν οι άρχοντες των Αθηνών, οι Μούσες, οι άρχοντες του Σύμπαντος κατά τους Μάγιας (οι οποίοι και χρησιμοποιούσαν εννεαδικό αριθμητικό σύστημα) κ.λ.π.
Στην Καινή Διαθήκη η πύλη της Κολάσεως αναφέρεται ως η Ενάτη Πύλη.
Οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας πραγματοποιούν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του αποθανόντος 9 ημέρες μετά το θάνατό του. Πιστεύουν πως η ψυχή του περιφέρεται στον τόπο θανάτου του για 9 μέρες.
Εννέα είναι τα αγγελικά τάγματα κατά την χριστιανική παράδοση.
Με εννέα μήνες τοκετού γεννάται ο άνθρωπος.
Η Ελληνική σημαία αποτελείται από 9 γραμμές. Συγκεκριμένα αποτελείται από 4 άσπρες και 5 μπλε γραμμές. Οι εννέα αυτές γραμμές έχουν γίνει κατά αντιστοιχία με τις συλλαβές της φράσης «Ελευθερία ή Θάνατος».
Τι από όλα αυτά είχαν στο μυαλό τους οι αρμόδιοι όταν όριζαν το εννιά ως ανώτατο όριο για τα ρεβεγιόν. Άγνωστον...
Διαβαστε ακομα: