ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΑ, ΚΑΙ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΚΑΒΗ...

 
Επέλεξα φωτογραφία από τα χρόνια της νιότης της. Στο πρόσωπο της λάμπει το φως της ομορφιάς και της καθαρότητος. Ήταν ηθοποιός, πέθανε καλλιτέχνις, όχι πολιτικός. Φυσιογνωμία ιστορική του ελληνικού θεάτρου. Τραγωδός. Αντιγόνη, και Ηλέκτρα, και Ανδρομάχη, και Ιφιγένεια, και Κλυταιμνηστρα, και Εκάβη. Μυθική η παρουσία της σε ρόλους του αρχαίου θεάτρου.

''Έζησα πλάι σε μεγάλες ψυχές, σε ιερά τέρατα, σε δυσαναπλήρωτους τεχνίτες του θεάτρου''. Τι άλλο να περιμένει κανείς από τη ζωή;

Η Άννα Συνοδινού γεννήθηκε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου ''Μεγάλη Βρετανία'', όπου εκεί εργαζόντουσαν οι γονείς της. Νοέμβριο του 1927 και πέθανε στα 88 σα σήμερα 7 Ιανουαρίου, το 2016. Ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Μαρινάκη, στα νειάτα του πρωταθλητής στο στίβο, του τριπλού.

Τη σχέση της με την πολιτική την εκφράζει ο τρόπος που την εγκατέλειψε. Μια μέρα, ήταν Μάρτιος του 1990, αηδιασμένη πια και από το κόμμα της, τη ΝΔ, μάζεψε τα προσωπικά της πράγματα από το έδρανο της Βουλής και μετά από 17 χρόνια βουλευτίνα, σηκώθηκε κι έφυγε. Παραιτήθηκε.

Η χούντα της απαγόρευσε να χρησιμοποιεί το θέατρο του Λυκαβητού και της πήρε το διαβατήριο, με συνέπεια να ακυρωθούν προγραμματισμένες παραστάσεις στο εξωτερικό. Άνεργη ηθοποιός, αυτός ο γίγαντας του ελληνικού θεάτρου, έγινε δακτυλογράφος στην επιχείρηση του συζύγου της.

Διαβαστε ακομα:

ΕΚΕΙ - ΠΟΥ;- ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ