Ο Ελληνας πριγκιπας & συγγραφεας

 

Τουλάχιστον γι’ αυτόν τον πρίγκιπα δεν θα λένε ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του. Δουλεύει καθημερινά τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια. Ακόμα κι’ όταν ταξιδεύει, ταξιδεύει για να κάνει έρευνα για το επόμενο βιβλίο του. Πουλάει βιβλία σε όλο τον κόσμο και είναι ένας από τους best seller συγγραφείς της Γαλλίας. Ειδικότητα του, το ιστορικό μυθιστόρημα. Πριν μιλήσουμε όμως για το συγγραφικό του έργο, να πούμε μερικά λόγια για την πριγκιπική του ιδιότητα και την σχέση του με την Ελλάδα.

O Μιχαήλ πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Larache του Ισπανικού Μαρόκου και στη Málaga της Ισπανίας. Σπούδασε στο Παρίσι πολιτικές επιστήμες. Στο τέλος της δεκαετίας του '50 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Θεσσαλονίκη ως αξιωματικός του Ιππικού/Τεθωρακισμένων.

Νυμφεύτηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1965 στην Αθήνα τη Μαρίνα Καρέλλα, διάσημη ζωγράφο, γλύπτρια και σκηνογράφο, μαθήτρια του Τσαρούχη. Ο γάμος αυτός αναγνωρίσθηκε από τον Κωνσταντίνο Β΄ της Ελλάδας, αφού πρώτα ο Μιχαήλ παραιτήθηκε των δικαιωμάτων του στον ελληνικό θρόνο. Μετά το γάμο του έφυγε από το Τατόι και ζούσε με τη σύζυγό του στο Μαρούσι. Με την Μαρίνα Καρέλλα απέκτησαν δύο κόρες. Την Αλεξάνδρα και την Όλγα.

Ο Μιχαήλ ήταν το μόνο μέλος της Ελληνικής Βασιλικής οικογένειας, που δεν έφυγε από την Ελλάδα μετά το αποτυχημένο Κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967, που επιχείρησε ο Κωνσταντίνος Β΄ για να ανατρέψει την Χούντα. Είναι επίσης το μόνο μέλος της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας, που έχει Ελληνική υπηκοότητα, καθώς είναι εγγεγραμμένος στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων, ως "Μιχαήλ Ντε Γκρες".

Ο Μιχαήλ έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει εκδώσει πάνω από 20 βιβλία, ιστορικές βιογραφίες και μυθιστορήματα. Γαλλική εφημερίδα στην δεκαετία του ’80, τον αποκαλούσε…

Η συνέχεια εδώ:nikosonline.gr