ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΟΝ ΠΟΥ@@Ο ΜΟΥ...

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 

Σεξουαλική παρενόχληση από τον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα κατήγγειλαν τρεις νέοι άντρες ηθοποιοί – ο ένας εκ των οποίων έχει πάρει και το βραβείο “Δημήτρης Χορν” και θεωρείται ως το σημαντικότερο νέο ταλέντο στο χώρο.

Με τον καλλιτεχνικό – και όχι μόνο - κόσμο να παρακολουθεί άναυδος καθημερινά, οι αποκαλύψεις από ηθοποιούς για τον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου έχουν γίνει θέμα ισάξιο με την πανδημία.

Ο ηθοποιός Ερρίκος Μηλιάρης κατήγγειλε μέσω ανάρτησης στο facebook μια άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά ενός σκηνοθέτη (δεν τον κατονόμασε), ο οποίος τον παρενόχλησε σεξουαλικά. Την αποκάλυψη του ονόματος έκανε ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης, ο οποίος είχε παρόμοια εμπειρία. Την καταγγελία συμπλήρωσε και ο βραβευμένος ηθοποιός Γιάννης Νιάρρος οποίος έγραψε: "δεν ήμουν αρκετά διαθέσιμος ώστε να του "δείξω τον που@@ο μου” (το διατυπώνω όπως και μου ζητήθηκε αυτολεξεί).

Ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας κατά τη διάρκεια ακρόασης ζητούσε από τους ηθοποιούς να γδυθούν και να αυνανιστούν - με την κάμερα να γράφει - ενώ η ταινία δεν είχε ούτε μία τέτοια αντίστοιχη σκηνή.

Λοιπόν, για να ξέρετε πως λειτουργούν τα πράγματα. Οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες όταν πρόκειται να κάνουν ταινία, δίνουν το σενάριο σε casting directors και εκείνοι ανάλογα μ’ αυτό που διαβάζουν, στέλνουν για οντισιόν τους κατάλληλους ηθοποιούς.

Οι ηθοποιοί που έκαναν την καταγγελία, την έκαναν γιατί το σενάριο δεν είχε ανάλογες σκηνές μ’ αυτά που τους ζητήθηκαν να κάνουν. Ο τρόπος επίσης ήταν απαράδεκτος, όπως επίσης απαράδεκτο ήταν ότι η κάμερα έγραφε χωρίς την συγκατάθεση τους.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας – που κάποια έντυπα τον ονομάζουν «αιρετικό σκηνοθέτη», και ο οποίος έχει κάνει 3-4 ταινίες χωρίς καμία εμπορική ή καλλιτεχνική επιτυχία, για να αμυνθεί, ανάρτησε μια δήλωση, που ανάμεσα στα άλλα έγραφε: “Δεν απαγορεύεται να ζητήσεις γυμνό όταν…

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr