ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

 

Γιορτή της Γυναίκας σήμερα, όπως κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Κρατάμε κλειστό το στόμα εμείς οι ταπεινοί στο πνεύμα για την Μεγάλη Γεννήτρα της ζωής και της φύσης. Η γυναίκα δεν εκπροσωπεί μόνο το φύλο της και το ανθρώπινο είδος, αλλά και την άλλη μάνα, την Γη.

Να, τι είπαν για την γυναίκα, την αιώνια γυναίκα κάποιοι άνδρες που άφησαν το προσωπικό τους στίγμα στην Ιστορία, δεν πέρασαν στο ντούκου στο πέρασμα τους.
 
- Αν μια γυναίκα είναι σιωπηλή, άκου προσεκτικά. (Εβγένι Κασέγιεφ, Ρώσος γνωμικογράφος).
Η φύση έχει δώσει τόσο μεγάλη δύναμη στις γυναίκες και γι’ αυτό, πολύ σοφά, ο νόμος τις έχει δώσει τόσο λίγη. (Σάμουελ Τζόνσον,  Άγγλος συγγραφέας)
Η Πηνελόπη ήταν η τελευταία δοκιμασία του Οδυσσέα, στο τέλος του ταξιδιού του. ( Ζαν Κοκτώ, Γάλλος ποιητής).

- Η γυναίκα ήταν η δεύτερη γκάφα του Θεού (Φρήντριχ Νίτσε, Γερμανός φιλόσοφος).
 
Ολάνθιστος γκρεμός της γυναικός το σώμα. (Νίκος Καζαντζάκης, Έλληνας συγγραφέας).
 
Πολύ μακιγιάζ και λίγα ρούχα αποτελούν πάντα ένα αλάνθαστο σημάδι απελπισίας σε μια γυναίκα. (Όσκαρ Ουάϊλντ, Ιρλανδός ποιητής)
 
-  Λυχνίας σβεσθείσης, πάσα γυνή ομοία. (Όταν σβήσει η λάμπα όλες οι γυναίκες είναι ίδιες- Διογένης, Έλληνας κυνικός φιλόσοφος).
 
- Της μεν κακής κάκιον ουδέν γίγνεται γυναικός, εσθλής δ’ ουδέν εις υπερβολήν πέφυκ’ άμεινον. ( Τίποτα δεν είναι πιο κακό από μια κακή γυναίκα, και δεν υπάρχει καλύτερο από μια καλή γυναίκα- Ευριπίδης, Έλληνας δραματουργός). 
Θηρών απάντων αγριωτέρα γυνή. (Απ' όλα τα θηρία το πιο άγριο είναι η γυναίκα- Μαίνανδρος, Έλληνας ποιητής).
- Dulce puella malum est. (Η γυναίκα είναι γλυκό δηλητήριο, Οβίδιος, Ρωμαίος ποιητής). 
Διαβαστε ακομα: