ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ…

 

Ένα κομμάτι από ανθρώπινο σαγώνι πετύχαν σε σπηλιά, κάπου στην Ισπανία, και έδωσαν βάθος 500.000 χρόνια στο παρελθόν. Αυτό είναι το αρχαιότερο απολίθωμα προγόνου του ανθρώπου που εντοπίστηκε στην Ευρώπη. Άρα, πάει περίπατο η υποψία, δηλαδή η επιστημονική θέση, ότι το δίποδο άρχισε να ζει στην Ευρώπη 800.000 πριν.  

Κάθε ανακάλυψη ανατρέπει την προηγούμενη θεωρία. Στα πάντα. Βρίσκει κάτι ο άνθρωπος και αυτό το κάτι φωτίζει περισσότερο την επιστημονική σκέψη. Η γνάθος που ψάρεψαν το 2007, σα σήμερα 12 Μαρτίου, οδήγησε σε αναθεώρηση, ο Ευρωπαίος έχει παρελθόν 1,3 εκ. χρόνια. Μισό εκατομμύριο πιο παλιός. Ήλθε από την Αφρική ο άνθρωπος μισό εκατομμύρια χρόνια ενωρίτερα.

Το σαγώνι ανήκει σε παλαιότερο ανθρώπινο είδος, το βάπτισαν Homo Antecessor, και είναι ο πρόγονος του Homo Neanderthal. Η δουλειά δεν σταματάει. Οι έρευνες συνεχίζονται, να βρεθεί η αλήθεια της αλήθειας μέχρι την εποχή της προϊστορίας του ανθρώπινου είδους. Μέχρι να βρουν την άκρη του νήματος, τότε που στη γη δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος, και δεν υπήρχε χρόνος…

Μια απορία γεννιέται. Σύμφωνοι, δεν έχω αντίρρηση ότι ο άνθρωπος ήρθε από την Αφρική, και ήταν άσπρος. Ή μετανάστευσε αράπης και άσπρισε στα χώματα της ηπείρου μας. Με τι μέσα κόπιασε στα μέρη μας; Καβάλα σε ελέφαντες ή πάνω σε αποδημητικά πουλιά. Ανοησίες. Με αεροπλάνα και παπόρια άλλαξε ήπειρο.

Διαβαστε ακομα:

ΓΟΜΑΤΙΣΕ, ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ ΝΑ ΣΕ... ΠΟΝΕΣΩ!