ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ

 

Ήταν 14 χρονών το 1991 όταν πήγε σε δοκιμαστικό προκειμένου να εξασφαλίσει έναν από τους μικρούς ρόλους της ταινίας «Συνέβη το καλοκαίρι». Στο στούντιο αμέσως κατάλαβαν με ποια είχαν να κάνουν και της έδωσαν το πρώτο ρόλο, της πρωταγωνίστριας! Συμβαίνει. Όταν το ταλέντο κάνει μπαμ, δεν κρύβεται, και βέβαια αν το κορίτσι είναι η τσαούσα. Όταν , δηλαδή, σα να «λέει» στον παραγωγό και στον σκηνοθέτη «Παίξε μαζί μου, δεν θα χάσεις, είμαι ο άνθρωπος που ψάχνεις...».

Δεν είναι η κλασικά όμορφη η Ρις Ουίδερσπουν, ούτε θα την πεις γκόμενα και θα την φαντασιωθεί ο άλλος. Είναι τσογλάνι, γυναίκα με εκρηκτική ενέργεια, πρόσωπο με φωτεινότητα, λάμπει ολόκληρη. Στο σινεμά τα παίζει όλα, ρόλους κωμικούς και δραματικούς, ηρωίδες με προσωπικότητα, καμία σχέση με χαζή, με αγαθομούνα. Μόλις 1 μ. 56 στο μπόι, έγινε σταρ, πήρε Όσκαρ, είναι από τις υψηλώτερες αμειβόμενες, διότι είναι ηθοποιός. Με κλειστά μάτια ακουμπά επάνω της π.χ. μια κατοστάρα εκατομμύρια η εταιρεία παραγωγής, όσο το κόστος μιας ταινίας.

Έχει και γκέλες, μεγάλες αποτυχίες η Reese Witherspoon που γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα το 1976, σα σήμερα στις 22 Μαρτίου. Αποτυχία στην κινηματογραφική βιομηχανία είναι να μη βγάλει τα λεφτά του το φιλμ, όχι τόσο να μη φτιαχτεί το έργο με καλλιτεχνική αξία, με ποιότητα. Στις μπίζνες ένα μετράει. Να αποφέρει κέρδη η επένδυση. Να αποσβεστεί το κεφάλαιο και αφού κονομήσουμε να πάμε για άλλα.

Η Ουίδερσπουν έκανε το μπαμ το 2001 με την «Εκδίκηση της Ξανθιάς», από τότε ξεχώρισε, έδειξε ότι είναι ικανή για χοντρό πρωταθλητισμό. Και τότε άρχισε η κρίση στο γάμο της με τον επίσης ηθοποιό Ράιαν Φιλίπε. Τα παιδιά ερωτεύθηκαν, ήταν ένα πολύ ωραίο ζευγάρι, παντρεύτηκαν το 1999, έκαναν δύο παιδιά, όμως άρχισε να δαιμονίζει  η διαφορά… καριέρας. Στάσιμος ο άνδρας, σε φάση εκτίναξης η γυναίκα. Χώρισαν το 2006.

Το Όσκαρ έδωσε το 2006 στην Ρις Ουίδερσπουν η... Τζουν Κας, η δεύτερη γυναίκα του θρυλικού Αμερικανού τραγουδιστή κάντρυ Τζώνυ Κας. Ο Ιοακίμ Φήνιξ ήταν στην ταινία ο Τζώνυ και η Ρις έπαιξε το ρόλο της Τζουν. Ρεσιτάλ και οι δυο τους.

Τα έφτιαξε με τον συνάδελφο χολυγουντιανό ηθοποιό, τον «gay cowboy» Τζαίηκ Τζίλενχαλ, αλλά χώρισαν πριν παντρευτούν. Τελικά, καμάκωσε έναν μπάνικο τύπο που δούλευε στο γραφείο του ατζέντη της και μ' αυτόν το 2011 ξαναπαντρεύτηκε η κυρία Ουίδερσπουν. Έχει γίνει και επιχειρηματίας. Δικιά της εταιρεία ρούχων και άλλη επιχείρηση εκμετάλλευσης κινηματογραφικών παραγωγών.

Διαβαστε ακομα:

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ