ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ

 
Ο μεγάλος δάσκαλος του Χόλυγουντ είναι ο Μάρλον Μπράντο. Ο μέγας ηθοποιός δεν έκανε κανένα μάθημα σε κανένα, αλλά με τη συμμετοχή στις ταινίες, την πρώτη το 1950, άνοιξε δρόμους άγνωστους στο σινεμά και επηρέασε σκηνοθέτες από τη μια και δημιούργησε μαθητές, μιμητές όλους σχεδόν τους πολύ μεγάλους σταρ. Τέτοιο τέρας ιερό και απίθανο μέχρι τη δική του εμφάνιση δεν είχε παρουσιαστεί. Με τη μια κατάργησε, ακύρωσε τον σχεδόν παιδικό, ερασιτεχνικό τρόπο που έπαιζαν οι σκληροί του Χόλυγουντ,  
Χωρίς υπερβολή σε σύγκριση με τον αξεπέραστο Μάρλον Μπράντο σήμερα μοιάζουν της πλάκας όλα σχεδόν τα βαρειά ονόματα του παλιού Χόλυγουντ, Τζαίημς Κάγκνεϋ, Χώμφραιη Μπόγκαρντ, Γκρέγκορυ Πεκ, Τζων Γουαίην, Γκάρυ Κούπερ, Ρόμπερτ Μήτσαμ κ.α. 
Τον Μάρλον Μπράντο παραδέχονται ότι τον αναγνωρίζουν ως αστέρι που τους φώτισε στην καριέρα τους και οι τρεις μεγάλοι, οι πιο μεγάλοι του σινεμά. Αλ Πατσίνο, Τζακ Νίκολσον και Ρόμπερτ ντε Νίρο. Παιδιά της ''σχολής Μάρλον Μπράντο'' είναι και οι νεώτεροι, επίσης πολυβραβευμένοι Τζώνυ Ντεπ, Μπραντ Πητ, Σων Πεν, Ματ Νταίημον, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Έντουαρντ Νόρτον, μακράν η πρώτη εξάδα, και να περιοριστούμε σ' αυτούς.
''Αλλόκοτος'' άνθρωπος στην ταραχώδη προσωπική ζωή του ο Μάρλον Μπράντο και όπως είχε παραδεχτεί ο ίδιος ποτέ δεν πήρε στα σοβαρά την ηθοποιία. Έφθασε να γελοιοποιεί και τον εαυτό του, αλλά και τη δουλειά του. Δεν είναι τυχαίο αυτός ο κολοσσός ηθοποιός να δέχεται ρόλους που θα αρνούνταν ηθοποιός καριέρας και βήτα κλάσεως διότι υπονόμευαν την καριέρα του.
Ο Μάρλον Μπράντο (1924-2004) κέρδισε το όσκαρ πρώτου ρόλου το 1954 και αρνήθηκε να το παραλάβει το 1973 για τον εμβληματικό ''Νονό''. Το σύμπαν του κινηματογράφου προσκύνησε τον Μάρλον Μπράντο (φώτο) για τον ''Νονό'', ταινία σταθμό στην Ιστορία. Κι όμως! Αν προσέξει κανείς θα διαπιστώσει ότι ο Μ.Μ. δεν υποδύεται με καλλιτεχνική υπευθυνότητα τον αρχηγό της τσιτσιλιάνικης φαμίλιας, αλλά λοιδορεί το ρόλο του.    
 
Διαβαστε ακομα:

ΜΕΤΑ ΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Η... ΕΙΡΗΝΗ