ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟΣ;

 
''Δεν πιστεύω στον Θεό.... '', είπε ηθοποιός σε τηλεοπτική του συνομιλία. ''Δεν πιστεύω πως υπάρχει ένας γεράκος εκεί πάνω και μας κανονίζει το μέλλον... '', ανέφερε επί λέξει ο καλλιτέχνης. Καμιά σημασία ποιος το λέει.  Αλλοίμονο. Να θέλει κανείς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη κουβέντα του τάδε και του δείνα και να θεωρηθεί πως τον αντικρούει προσωπικά.
 
Λόγω των ημερών, Πάσχα, Χριστούγεννα και σία, ακούς τέτοια λόγια για τον Θεό, το θάνατο, τη θρησκεία, κι άλλα τέτοια σχετικά και απίθανα. 
 
Από που βγαίνει ότι ο Θεός είναι γεράκος; Το λένε έτσι, τον φαντάζονται παππού με γένεια μακρυά και πάντα αυστηρό, βλοσυρό. Πως αλλοιώς, δηλαδή; Θεός είναι και δεν κολλάει να κυκλοφορεί εύθυμος, διασκεδαστικός, τσαχπίνης. Γιατί, όμως, απαραίτητα και... γέρος;
 
Αυτό δεν το καταλάβαινα από πιτσιρικάς. Δεν μου καθόταν λογικό ο Θεός να είναι σίγουρα ηλικιωμένος, ένας συνταξιούχος, όχι και μελλόθανατος, όπως οι άνθρωποι και τα ζώα. Που μετά από κάποια χρόνια πεθαίνουν. Και αφού τον θέλουν γεράκο, τέλος πάντων όχι ανήλικο, όχι μεσήλικα, υπονοούν πως ο Θεός δεν γεννήθηκε μωρό. Κατ' ευθείαν έγινε Θεός σε γεροντική ηλικία;
 
Μόνο όσοι έχουν συναντήσει τον Θεό, έστω τον έχουν τρακάρει από μακριά, θα μας πουν αν είναι νέος ή γέρος. Κι αφού μέχρι τώρα κανένας δεν τον έχει δει, άλλωστε ούτε και πρόκειται να κάνει τη χάρη σε κάποιον να εμφανιστεί μπροστά του, το βρίσκω ασεβές τουλάχιστον να τον έχουν γέρο στη σκέψη τους.
Διαβαστε ακομα:

ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ