ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ... ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

 
Τι λέει η θρησκεία; Έλα στο θείο για να σωθείς. Αυτό λένε όλες οι θρησκείες. Και γιατί όλες λένε το ίδιο πράμα; Επειδή όλοι οι άνθρωποι, σε κάθε μέρος της γης. και σε κάθε εποχή, αυτό θέλουν να ακούσουν.
Να το ακούσουν, όχι και να το ενστερνιστούν. Θέλουν να σωθούν οι άνθρωποι, αλλά δεν μπορούν. Αν μπορούσαν θα είχαν σωθεί πριν από πολλούς αιώνες. Η θρησκεία, άλλωστε, δεν είναι κάτι καινούργιο, χθεσινό και παλιό. Παμπάλαιο είναι. Κι όμως παρά την αλήθεια της θρησκείας, σε πείσμα της θείας διδασκαλίας της, ο άνθρωπος δεν σώζεται.
Προσπαθούν οι θρησκείες στους αιώνες των αιώνων να σώσουν τον άνθρωπο, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Και δεν ισχύει να πει κανείς ότι ο άνθρωπος δεν θέλει. Θέλει και παραθέλει. Δεν μπορεί, όμως! Το είπαμε.
Τι άλλο να κάνει η θρησκεία για να σώσει οριστικά και αμετάκλητα τον άνθρωπο; Για να είναι κοντά στον άνθρωπο η θρησκεία λες και δεν κηρύσσει το λόγο του Θεού, αλλά παρλάρει από το μπαλκόνι σαν ένας απατεώνας αρχηγός κόμματος, σήμερα τα λέει έτσι, αύριο γιουβέτσι. Οι κωλοτούμπες που κάνουν οι πολιτικοί, οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις τους στον λαό, είναι αθώες σε σύγκριση με τους συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις του εκκλησιαστικού λόγου πασών των θρησκειών.
Είναι δυνατόν ο Θεός σήμερα να θέλει άλλα από εκείνα που απαιτούσε από τους πιστούς πριν 50 και εκατό χρόνια; Όχι απλά άλλα, αντίθετα είναι το ακριβές. Να καταδικάζεται π.χ. η ομοφυλοφιλία μέχρι πριν λίγα χρόνια και σήμερα να θεωρείται θρησκευτικά... νόμιμη. Καλά, πλάκα κάνουν; Να απαγορεύεται η άμβλωση και να το παίρνουν πίσω κι αυτό. Καλά, πλάκα κάνουν;
 
Όχι, δεν κάνουν καμιά πλάκα. Η θρησκεία προσπαθεί να είναι κοντά στον άνθρωπο και γι' αυτό ''προσαρμόζει'' τα παραμύθια της. Άσε το άλλο, τον ''εκσυγχρονισμό'' της εκκλησίας, πάλι για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή μην χάσει την επαφή της με τους πιστούς. ''Διαφορετικές'' θρησκείες που πιστεύουν στον... ίδιο, τον μοναδικό Θεό, αλλά στο όνομα του μεγαλοδύναμου λένε διαφορετικά πράγματα. Γιατί; 
Είπαμε. Δεν είπαμε; Για να πάνε πάσο τον άνθρωπο. Ο οποίος δεν σώνεται με τίποτα. Οπότε ένα από τα δυο συμβαίνει:
- Ή οι θρησκείες είναι ανίκανες στην αποστολή που έχουν αναλάβει.
- Ή ο Θεός δεν θέλει τη σωτηρία του ανθρώπου.
Διαβαστε ακομα:

Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΟΛΟ ΚΑΙ… ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ