Συγκλονιστικο σπιτι στην Σεριφο

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Ένα εντυπωσιακό σπίτι “κρυμμένο” σε μια πλαγιά της Σερίφου μοιάζει με καταφύγιο απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Γι’ αυτό και οι αρχιτέκτονες ονόμασαν αυτό το project τους nCaved, ίσως γιατί μοιάζει με σπηλιά – χωμένη μέσα στο βουνό.
 
Το σπίτι σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική ομάδα του Mold Architects και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους, τόσο για την σύλληψη της ιδέας όσο και για την εκτέλεση. Το αποτέλεσμα , απ’ ό,τι βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι συγκλονιστικά εντυπωσιακό.
 
Η ανάγκη δημιουργίας ενός καταφυγίου σε μια τοποθεσία που έχει αφοπλιστική θέα και είναι εκτεθειμένη σε ισχυρούς βoρειοκυκλαδίτικους ανέμους, οδήγησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Mold Architects στην απόφαση να σκάψει την πλαγιά για να “κρύψει” εκεί ένα θερινό ησυχαστήριο, που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μερικοί θα πουν ότι είναι πολύ υπερβολικό ή εκκεντρικό, αλλά σίγουρα κανείς δεν θα πει πως είναι κάτι το συνηθισμένο. Για τα δικά μου γούστα πάντως είναι αριστούργημα.
 
Το αρχιτεκτονικό σχέδιο είναι αυστηρά γεωμετρικό και παράλληλα λιτό και λειτουργικό- όπως πρέπει να είναι κάθε καλοκαιρινό σπίτι. Η θέα μάλιστα από το σαλόνι σου κόβει την ανάσα. Αυστηρό, στιβαρό, πέτρινο όλο, εκτός από τις

Η συνέχεια με εντυπωσιακές φωτογραφίες εδώ:...nikosonline.gr