Παμε για τρελες… στα Λιχαδονησια

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Ποιες Σεϋχέλλες, ποιες Μπαχάμες, ποιες Μαλδίβες, κούκλα μου…. Άσε τις τρελές να τρέχουν στα εξωτερικά… ,εδώ είναι ο πραγματικός παράδεισος. Στην Βόρεια Εύβοια. Πράσινα και τουρκουάζ νερά χωρίς καρχαρίες και υπέροχη χρυσή άμμος και μακριά από εξωτικά έντομα και ερπετά.

Δες φωτογραφίες να χαζέψεις. Δες μέρη που έχει η Ελλάδα μας που δεν τα ξέρουμε ή που τα ξεχνάμε. Καλό καλοκαίρι!

Τα Λιχαδονήσια (Λιχάδες) είναι σύνολο από μικρά νησιά και νησίδες στα βορειοδυτικά της Εύβοιας. Βρίσκονται στο θαλάσσιο χώρο εκεί που ενώνεται ο Βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος με τον Μαλιακό. Απέναντι από τα Καμένα Βούρλα για να σου δώσω να καταλάβεις.

Τα νησάκια είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής έκρηξης λέει η ιστορία, ενώ μεγάλο τμήμα των νησιών βυθίστηκαν από μεγάλο σεισμό που έγινε το 426 π.Χ. Αυτά λέει η ιστορία, αλλά η μυθολογία έχει όπως πάντα την δική της ιστορία. Το όνομά τους οι Λιχάδες, το οφείλουν σύμφωνα με την μυθολογία στον Λίχα, στον δούλο του Ηρακλή, ο οποίος του παρέδωσε τον δηλητηριασμένο χιτώνα της Δηιάνειρας. Σύμφωνα με τον μύθο ο Ηρακλής θεώρησε υπαίτιο τον Λίχα για τον χιτώνα και τον εκσφενδόνισε στην θάλασσα. Από τα κομμάτια και το αίμα του σχηματίστηκαν οι Λιχάδες.

Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι η παρουσία μιας…

H συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr