ΤΙ ΗΤΑΝ; ΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΙΚΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ

 
Η μεγαλοφυία. Το πιο μεγάλο από τα πιο μεγάλα μυαλά που περπάτησαν στη γή μετά τον Χριστό. Δεν λες τι ήταν, για να είσαι μέσα λες τι δεν ήταν. Πολλά ήταν και σ' όλα το κάτι άλλο. Το πολύ προχωρημένο. Ο Νο 1 της Αναγέννησης. Ο μεγιστοτεράστιος Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Μπάσταρδος, όχι νόμιμος γιος συμβολαιογράφου και χωριάτισσας από το χωριό Βίντσι της Τοσκάνης. Ομοφυλόφιλος κραγμένος βέβαια, αριστερόχειρας, με το δεξί ούτε το πέος του δεν άγγιζε, να ξεχαστεί, να σταματήσουν, επιτέλους, οι τερατώδεις σε δημιουργία φανταστικές σκέψεις του.
Ζωγράφος βέβαια. Γλύπτης. Αρχιτέκτων. Μηχανικός. μουσικός, ποιητής, αγαλματοποιός, ανατόμος, μελετητής των ουρανίων σωμάτων, των πουλιών, αστρονόμος, γεφυροποιός, σχεδιαστής ανεμοπλάνων, πυροβόλων. Και πολλών άλλων δραστηριοτήτητων καλλιτεχνικών και επιστημονικών. 
Ο δημιουργός της αθάνατης Μόνα Λίζα γεννήθηκε 15 Απριλίου 1452 και πέθανε 2 Μαίου 1519. ''Σ' όλη μου τη ζωή νόμιζα ότι  μάθαινα πως να ζήσω, αλλά αυτό που συνέβαινε ήταν να μυούμαι πως να πεθάνω''. Οι αράδες με αφορμή ότι το 1911, σα σήμερα 21 Αυγούστου, εκλάπη από το μουσείο του Λούβρου η Μόνα Λίζα. Το χαμόγελο της Τζοκόντα. Ο πιο γνωστός πίνακας στον κόσμο.
Στην εικόνα ο θείκός καλλιτέχνης και ο πίνακας του.
Διαβαστε ακομα:

ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ