Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 
«Αυτή η εικόνα θα μου λείψει περισσότερο απ’ όλα όταν θα “φύγω”... ». Αυτό είχε πει το 2017 ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη και είχε δημοσιευτεί στο ''Πρώτο Θέμα''. Ποια εικόνα; Η θέα της Ακρόπολης, που την έβλεπε από το σπίτι του ο Θεοδωράκης.
 
'' Η εικόνα της Ακρόπολης θα μου λείψει πιο πολύ. Χρόνια την κοιτάω και δεν την έχω χορτάσει ακόμα. Η εικόνα της Ακρόπολης είναι σαν συμφωνία. Σαν μια συμφωνία ψυχρής μουσικής... ».
 
Φοβερό. Αποκαλυπτικό. Λυπηρό. Οι Έλληνες περπατούν στην Αθήνα και δεν σηκώνουν το βλέμμα στο Νο 1 σημείο αναφοράς της γης. Το σύμβολο της ανθρώπινης πνευματικής ανάτασης. Στην Ακρόπολη της αρχαίας Ελλάδος. 
 
Κι αν σηκώσουν το βλέμμα, αυτό δεν σταματά για κάποια δευτερόλεπτα στην Ακρόπολη. Την βλέπουν τόσο αδιάφορα όπως βλέπουν ένα ουδέτερο κατασκεύασμα, μια πολυκατοικία, μια εκκλησία, μια μεγάλων διαστάσεων φωτεινή διαφήμιση. 
 
Όταν πεθάνω αυτό που περισσότερο θα χάσω είναι η θέα της Ακρόπολης... Την βλέπω και δεν την χορταίνω... - Μίκης Θεοδωράκης. 
Διαβαστε ακομα:

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο... ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ