Απο την Τριπολη στην Αθηνα

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Ακόμα μια υπέροχη έκθεση με «Απεικονίσεις & Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου- από τον 18ο στον 21ο αιώνα», έρχεται να προστεθεί στην Αθήνα. Ήδη υπάρχει ειδική αίθουσα στην Εθνική πινακοθήκη, και έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη. Κι’ όλα αυτά για τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης.

Η Συλλογή του Γιώργου Γαϊτανάρη & της Ιούς Ντόλκα θα βρίσκεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από 8 έως 28 Οκτωβρίου, επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η Συλλογή έχει απόλυτη σχέση με τα γεγονότα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και απελευθέρωσης. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών - Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με τίτλο «Απεικονίσεις & Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου - από τον 18ο στον 21ο αιώνα».

 

Η έκθεση περιλαμβάνει 67 συνολικά έργα, χωρισμένα σε εννέα ενότητες, που φέρουν την υπογραφή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δημιουργίας από τα τέλη του 18ου αιώνα ως τη σημερινή εποχή. Ανάμεσα τους συναντούμε αναπαραστάσεις με διαφορετικές τεχνοτροπίες, πίνακες, λιθογραφίες, οξυγραφίες, κεντήματα και ένα γλυπτό.

Ο βασικός πυρήνας της έκθεσης βρίσκεται στη…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr