Η ΠΟΡΝΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΙΑ

 
Πόρνη η κυρία από την Αντιόχεια της Συρίας. Κορμάρα, και κούκλα, όμως ακόλαστη. Λέμε τι λένε τα κιτάπια της θρησκείας. Ποια ήταν η λεγαμένη που αγιοποιήθηκε και γιορτάζει σήμερα, όπως και κάθε χρόνο στις 8 Οκτωβρίου. Και της έχει ανατεθεί η ευθύνη να προστατεύει χριστιανικά τους ηθοποιούς, ειδικά του κωμικούς. Τυχεροί ή άτυχοι όσοι είναι κωμικοί να έχουν την ευλογία της Πελαγίας μάλλον δεν συζητείται αυτό. Πάντως έγινε προστάτις των ηθοποιών διότι και η ίδια δεν ασκούσε μόνο την πορνεία αλλά παρίστανε και την ηθοποιό, και τη χορεύτρια.
 
Πριν δει την αλήθεια του Θεού η Πελαγία, κορίτσι ελκυστικό, κυκλοφορούσε ντυμένη προκλητικά, με κοσμήματα επάνω της και αρώματα, με σκοπό να κερδίσει την προσοχή εραστών. Κονόμησε αρκετά χρήματα από τις βίζιτες μέχρι που την λυπήθηκε ο Χριστός διότι είχε πάρει πρέφα πως το άσωτο κορίτσι ήταν ψυχούλα κατά βάθος.
 
Όλα άλλαξαν όταν στο δρόμο της ζωής της η Πελαγία συναντήθηκε με τον Νόννο, επίσκοπος αυτός από την Αίγυπτο, ο οποίος ούτε ομοφυλόφιλος ήταν, ούτε παιδόφιλος. Πέφτει στα πόδια του η Πέλυ και του παρακαλεί: ''Σώσε με! Λυπήσου με!''. Έτσι κι έγινε. Ο παπάς δέχθηκε τη μετάνοια της γυναίκας με το βρώμικο κορμί, την βάπτισε και την εξάγνισε. 
 
Η Πελαγία αποσύρθηκε από τη ζωή, ασκήτεψε κάπου στο Όρος των Ελαιών, αφού μοίρασε στους φτωχούς τα λεφτά και τα χρυσαφικά που είχε κερδίσει από την πορνεία. Λεφτά βρώμικα που δεν ήταν σωστό να τα κρατήσει η ή ίδια. Το σωστό ήταν να πάνε στους φτωχούς, οι οποίοι επειδή είναι φτωχοί δεν λερώνονται με λεφτά κερδισμένα πουτανίστικα. 
 
Στη φώτο το Όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ, όχι περισσότερο από χίλια μέτρα στο ύψος, με 250.000 τάφους Εβραίων.

Διαβαστε ακομα:

 

Η ΦΑΛΑΙΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ