Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΒΟΗΘΟΣ ΤΣΟΠΑΝΗ

 

Δόκτωρ Πήτερ Χ. Διαμαντής. Ελληνοαμερικανός. Γεννήθηκε Μάιο του 1961 σε μια κωλογειτονιά στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Δώδεκα χρονών κάποια γειτονάκια μπαίνανε σε συμμορίες, αυτός πήρε βραβείο κατασκευής πυραύλων. Δεν είναι τυχαία η φώτο του πατριώτη. Η σκέψη του είναι στο διάστημα, να ανοίξει τα σύνορα στους άγνωστους ακόμα δρόμους της επιστήμης.

Ο πατέρας του Πέτρου σε κάποιο μικρό νησί κοντά στη Λέσβο μάζευε ελιές και τάιζε κατσίκες. Έγινε γιατρός και μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Ο Πέτρος Διαμαντής, του Χάρβαρντ, είναι παγκόσμια προσωπικότητα στον τομέα του. Πρωτοπόρος. Χάρη σ’ αυτόν ο περιβόητος δισεκατομμυριούχος  Έλον Μασκ έβαλε μπροστά να ξεκινήσει τα ταξίδια στον Άρη και το φεγγάρι.

Ο μεν Μάσκ και ο κάθε Μάσκ του χθες και του σήμερα είναι επιχειρηματίες. Θεμιτό. Στόχος τους είναι το κέρδος. Θα τολμήσουν να επενδύσουν τα δις για να κερδίσουν, άλλο αν θα πουλήσουν το παραμύθι του ότι ενδιαφέρονται π.χ. για ένα καλύτερο περιβάλλον, για τη μακροζωία, την κατοίκηση σ΄ άλλο πλανήτη. Χοντρές δουλειές που απαιτούν πολύ χοντρά κεφάλαια.

Ο αναγνωρισμένος της επιστημονικής κοινότητας αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικής ελίτ συμπατριώτης μας είναι ''ψώνιο'', ας τον χαρακτηρίσω έτσι. Ένας χομπύστας, όμως ένας τεχνοκράτης που λατρεύει το απίθανο, και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα. Κερδίζει εκατομμύρια, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο γι’ αυτόν.
Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ, ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ