ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ;

 

Μαζεύτηκαν στη Ρώμη προχθές Σάββατο τα μεγάλα κεφάλια της γης. Οι G20, οι εκπρόσωποι των 20 χωρών με τη μεγαλύτερη οικονομία. Τα πιο πλούσια κράτη να συσκεφθούν τι να κάνουν για να κονομάνε περισσότερο, αλλά και πώς να αντιμετωπίσουν τον Covid-19 και την κλιματική αλλαγή. Σωθήκαμε!

Από σήμερα Δευτέρα στη Γλασκώβη άλλη διεθνής διάσκεψη κορυφής, αυτή μόνο για την κλιματική αλλαγή. Και πάλι θα σωθούμε! Και δεν είναι η πρώτη και η δεύτερη φορά που σωνόμαστε. Τα τελευταία χρόνια μεγάλοι και μικροί, ισχυροί και αδύναμοι αναγνωρίζουν πως η δουλειά βρωμάει σχετικά με το περιβάλλον και τα μέτρα, δηλαδή οι απαγορεύσεις, οι μειώσεις στην παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων είναι ανάγκη επιτακτική.

Στην κονόμα κανένας δεν λέει Όχι. Αμερικές και Κίνες, Ρωσίες και Ινδίες μια κουβέντα είναι να συμφωνήσουν στα… λόγια και να χαμηλώσουν τις μηχανές. Αυτά δεν γίνονται. Όταν η οικονομία στηρίζεται στις μεγαλύτερες πωλήσεις π.χ. αυτοκινήτων, δεν θα ρεγουλάρει ποτέ την παραγωγή για να ρίχνει λιγότερα αμάξια στην αγορά.

Αγωνία για το κλίμα, οκέυ, αλλά δεν πάει να ανατιναχτεί ο πλανήτης, ποιος θα δώσει εντολή π.χ. να σταματήσουν να δουλεύουν οι αντλίες πετρελαίου (φώτο, σε φόντο ένα ρομαντικό ουρανό η ανθρώπινη επέμβαση); Καλές οι συσκέψεις και οι συνεστιάσεις των λεγομένων ηγετών, μόνο για να πίνουν το ουίσκυ τους εκτός έδρας.

Διαβαστε ακομα:

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΥΑ HALLOWEEN