ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΜΙΘΡΑΣ

 

Πριν σκάσει μύτη ο χριστιανισμός ένας από τους κυρίαρχους Θεούς ήταν ο Μίθρας. Η θρησκεία του ο μιθραϊσμός, ο οποίος κι αυτός έδωσε κάποια στοιχεία για να κατασκευαστεί ο χριστιανισμός. Καμιά θρησκεία, άλλωστε, δεν είναι παρθένα, και τον μέγα Μίθρα πριν τον λανσάρουν έλαβαν υπ’ όψιν μια άλλη προηγούμενη θεότητα.

Στην περιοχή της Μεσογείου έκανε παιχνίδι ο Μίθρας. Που αλλού; Όλο το κόλπο της θρησκείας στην ανατολική Μεσόγειο γεννήθηκε. Που αλλού; Δεν υπάρχει αλλού. Θρησκείες και πολιτισμοί ξεπήδησαν σε τούτη τη γωνιά της γης.

Θεός της φωτιάς και του φωτός ο Μίθρας. Και στο έργο τον έβαλαν να σκοτώσει τον ταύρο, από το αίμα του οποίου χάρισε γνώση και τροφή στον άνθρωπο, για να δικαιολογηθεί το ότι τα δίποδα για να ζήσουν χρειάζονται να τρέφονται από τα ζώα.

Τον Μίθρα λάτρευαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας. Ο οποίος Μίθρας γεννήθηκε - τι… σύμπτωση!!! - κι αυτός στις 25 Δεκεμβρίου.

Συμπτώσεις; Ένα κάρο συμπτώσεις βγάζουν μάτια στις μεταγενέστερες θρησκείες, οι οποίες έχουν κοινά με τις αμέσως προηγούμενες. Τι συμβαίνει; Η κάθε θρησκεία στρέφεται ενάντια στην προηγούμενη θρησκεία, παρ’ ό,τι την έχει κατακλέψει. Η κάθε νέα θρησκεία στην πραγματικότητα αναγνωρίζει την αλήθεια που κουβαλούσε η προηγούμενη.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ