Η ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ...

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Είδα την «Σμύρνη μου αγαπημένη» και έχω να πω… άστο καλύτερα. Δεν μπορώ με ένα έξυπνο ή εξυπνακίστικο ευφυολόγημα να γράψω αυτό που έχω να πω. Θα σας τα πω αναλυτικά, γιατί ξέρετε πως όταν γράφω κάτι θέλω να είμαι αναλυτικός και όχι απαξιωτικός ή αφοριστικός.

Κοντά δυόμιση ώρες και δεν συνέβη τίποτα στον ψυχικό μου κόσμο, στο αίσθημα ή το συναίσθημα μου. Δυόμιση ώρες καρτ -ποστάλ, δυόμιση ώρες πασαρέλα ενδυμάτων, καπέλων και τηλεοπτικών αστέρων, που τους έβλεπα και θυμόμουν τα σήριαλ και τις εκπομπές που έχουν εμφανιστεί.

Τα τελευταία χρόνια η Ντενίση μας απασχολεί με το πόνημα της που το ονόμασε “Σμύρνη μου Αγαπημένη”, το οποίο εμπνεύστηκε, έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε παρουσιάζοντας το στο θεατρικό κοινό. Τεράστια αποδοχή και η Ντενίση που είχε χρόνια να κάνει επιτυχία, έβγαλε πολύ χρήμα. Πολύς κόσμος, ουρές έξω από το θέατρο τα πούλμαν από την επαρχία, όλα τα ΚΑΠΗ βγάζοντας ομαδικά εισιτήρια είχαν έκπτωση κτλ. κτλ. Μετά από 40 χρόνια στην δουλειά, η Ντενίση τα έχει μάθει τα κόλπα. Η επιτυχία την μέθυσε και μετά καταπιάστηκε με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Τεράστια αποτυχία. Για να το ξεπεράσει ξαναγύρισε στην Σμύρνη με το έργο “Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη” (ας ελπίσουμε το επόμενο να μην είναι το “Από Σαλονίκη… Αθήνα”).

Επιστρέφουμε στην “Σμύρνη μου Αγαπημένη”, γιατί έγινε ταινία και βγήκε στους κινηματογράφους. Πάρα πολλούς μήνες την δούλευε αυτήν την ταινία ενώ συγχρόνως τροφοδοτούσε τα ΜΜΕ με ειδήσεις του τύπου: “Και η Vanessa Redgrave στην ταινία της Ντενίση”. Μωρέ μπράβο είπαμε όλοι, θα έρθει μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς του πλανήτη να παίξει με την Ντενίση; Όχι kardia μου δεν ήλθε ποτέ. Marketing ήταν.

Για την σκηνοθεσία επιλέχθηκε ο Γρηγόρης Καραντινάκης που έχει σκηνοθετήσει πολλές τηλεοπτικές σειρές και εκείνη την συμπαθέστατη ταινία του 2005 “Η χορωδία του Χαρίτωνα”. Στην Σμύρνη όμως…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr