Ο ΣΤΑΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ

 

Ταλέντο. Βαρειά λέξη, όμως σήμερα φοριέται και χαρίζεται και σ’ αυτόν που είναι ατάλαντος. Όχι να πληρώνουν φόρο για τέτοια πταίσματα. Ο κύριος Νταίηβιντ Τζόουνς θεωρήθηκε ταλέντο στη μουσική βιομηχανία, και πράγματι έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Στα 150 εκ. πλησίασαν οι πωλήσεις των δίσκων του.

Ο Νταίηβιντ Μπόουι, μ’ αυτό το όνομα βγήκε στην πιάτσα. Δεν κράτησε το δικό του, το Jones, διότι φοβήθηκε πως θα τον μπέρδευαν μ’ άλλους Τζόουνς της πιάτσας των μουσικών συγκροτημάτων. Σωστά το σκέφτηκε, διότι δεν φτάνει το ταλέντο, τέλος πάντων η ικανότητα να αρέσει κανείς στον κόσμο. Στην κάθε συνταγή επιτυχίας το πακέτο χρειάζεται κι άλλα πράγματα…

Ο David Bowie είναι της μεταμορφώσεως σταρ. Κάθε τόσο άλλαζε το look αλλά γενικά και το ύφος του. Και πάντα να μοιάζει, και σίγουρα να είναι, ο αντισυμβατικός. Στα 22 του εμφανίζεται κάτι μεταξύ άνδρα και γυναίκας, μια εκκεντρική φιγούρα εξωγήινου και κλέβει την παράσταση.

Το διαφορετικό πουλάει, όμως εύκολα γελοιοποιείται ο καλλιτέχνης αν το επιχειρήσει χωρίς μαστοριά στην τρέλα του. Ο Μπόουι το διέπραξε όχι μόνο μια φορά.  Έβαφε τα μαλλιά του, σε διάφορους χρωματισμούς και μάλλον δεν το έκανε μόνο για να εντυπωσιάσει…

… Είναι ο άνθρωπος που δεν δίστασε να τα κάνει όλα στην προσωπική του ζωή. Μια ζωή την έχουμε, κι αν δε τη γλεντησουμε… , που λέει το ελληνικό τραγούδι..., αλλά για τον Μπόουι το νόημα στο γλέντι έχει άλλη εκδοχή. Ναρκωτικά, πρωταθλητισμό στις ουσίες έκανε. Φεύγει από την πατρίδα του, την Αγγλία, εγκαταστάθηκε πρώτα στις ΗΠΑ, όπου έκανε χοντρό σουξέ, και μετά στη Γερμανία.

Ο Μπόουι έπαιξε και στο θέατρο, στο Broadway και σε ταινίες στο σινεμά. Γεννήθηκε Ιανουάριο του 1947 και πέθανε το 2016, σα σήμερα στις 10 Ιανουαρίου. Στα 52 του χρόνια γνωρίστηκε με το σούπερ μόντελ Ιμάν (1955), την παντρεύτηκε κι έκαναν μια κόρη. Η Σομαλή Ιμάν, επιχειρηματίας στην Αγγλία, έχει ένα γιο από τον προηγούμενο γάμο της με τον νεγροαμερικανό μπασκετμπωλίστα Σπένσερ Χαίηγουντ.

Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ FRACHISE ΚΑΙ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ...