ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΤΟ... ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Αυτός που ψάχνει γιατί το κάνει; Του αρέσει το ψάξιμο. Ψάχνει ο επιστήμονας ερευνητής και αδιαφορεί αν αυτό που θα ανακαλύψει θα ωφελήσει ή θα βλάψει την ανθρωπότητα. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου. Του αρέσει, τον συνεπαίρνει αυτό που κάνει, δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα γι’ αυτό που θα βρει. Το οποίο, άλλωστε, ο ψάχτης δεν ξέρει πόσο χρήσιμο ή όχι θα αποδειχθεί για τον κόσμο.
Οι Ελβετοί αστρονόμοι Ντιντιέ Κελόζ και Μισέλ Μαγυόρ πήραν το Νόμπελ Φυσικής το 2019 διότι εντόπισαν τον πρώτο εξωπλανήτη. Έναν πλανήτη που είναι περίεργο να υπάρχει. Που είναι ανεξήγητο να υπάρχει, σύμφωνα με τη γήινη επιστήμη. Τον έχουν ονοματίσει ''55 Cancri e'' και είναι λίγο μεγαλύτερος από τη γη.
Ο 55 Cancri e δεν είναι κάπου στη διαστημική γειτονιά μας, βρίσκεται λίγο πιο μακρυά, για την ακρίβεια σε απόσταση 40 έτη φωτός. Ποιο το ενδιαφέρον και γιατί πλέον τον παρακολουθούν; Όλος αυτός ο εξωπλανήτης είναι μια λάβα και μοιάζει με τη γη, όπως ήταν ο πλανήτης μας πριν 50 εκατομμύρια χρόνια.
Να, γιατί είναι ανάγκη να τον μελετάνε οι γήινοι, οι της γης αστρονόμοι και να τον παρατηρούν. Πως συμπεριφέρεται στο διάστημα, πως εξελίσσεται, πως αντιδρά. Και αναρωτιέμαι εγώ με το γήινο μυαλό μου. Άντε και τον κατανόησαν τον 55 Cancri e, τι θα βγει; Ποιος ασχολείται με το τι θα βγει. Αυτό που δαιμονίζει τον ερευνητή είναι η έρευνα του.
Διαβαστε ακομα: