MUST ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΟ

 

Στα 16 της χρόνια παράτησε το σχολείο κι έγινε μοντέλο. Στα 20 παντρεύτηκε στην Κούβα έναν τραπεζίτη με τον οποίον έζησε 50 χρόνια. Στο μεταξύ, στα 44 της ερωτεύθηκε έναν 28χρονο ηθοποιό τον οποίο επίσης παντρεύτηκε στα 52 της χωρίς ποτέ να τον εγκαταλείψει τον τραπεζίτη, με τον οποίο ποτέ δεν χώρισε. Ο παράνομος γάμος της με τον ηθοποιό κράτησε 25 χρόνια.

Γνώρισε τον διάσημο Αμερικάνο συγγραφέα Χένρυ Μύλερ (1891- 1980), στα 29 της και για 20 χρόνια ήταν παθιασμένοι εραστές, το πιο εμβληματικό ζευγάρι της λογοτεχνίας. Ο έρωτας της, όμως, ο πιο δυνατός ήταν με την γυναίκα του Χένρυ Μύλερ.

Από τα τέλη της δεκαετίας του '70 οι λεσβίες όπου γης πήραν το μήνυμα από τις οργανωμένες, τις στρατευμένες της διεθνούς λεσβιακής κοινότητας να διαβάσουν τα ''Ημερολόγια'' της Αναϊς Νίν, το βιβλίο που κυκλοφόρησε μετά το θάνατο της και την έκανε παγκόσμια γνωστή. Να, τι γράφει στο βιβλίο της η Αναίς Νιν για την πρώτη της συνάντηση με τον Χένρυ Μύλερ;:

«... Βγήκε από το αυτοκίνητο και πλησίαζε προς την πόρτα του εστιατορίου, όπου εγώ στεκόμουν..., είδα τον άνδρα. Μέσα στα γραπτά του είναι εκθαμβωτικός, αρρενωπός, ζωώδης, μεγαλοπρεπής. Είναι σαν εμένα, σκέφθηκα. Ο Χένρυ έχει φαντασία, μια ζωώδη αίσθηση της ζωής. Μεθούσε από τη ζωή. Η εποχή μας χρειάζεται βία, κι αυτός είναι η βία...».

 

Να, πως περιγράφει η Αναίς Νιν την πρώτη της συνάντηση με την σύζυγό του Χένρυ Μύλερ, την Τζούν Μάσφηλντ: 
«... Εντυπωσιακό λευκό πρόσωπο, μάτια γεμάτο φλόγες. Σαν ήρθε προς το μέρος μου, από το μισοσκόταδο του κήπου στο φως της πόρτας είδα την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου. Το κάλλος της μου έκοψε την ανάσα. Την έβλεπα και ένοιωθα ότι θα μπορούσα να αποτολμήσω οποιαδήποτε τρέλα για χάρη της, να κάνω ό,τι μου ζητήσει. Ο Χένρυ εξαχνώθηκε, εκείνη ήταν πια το χρώμα και η λάμψη και το άγνωστο...».

Η Αναίς Νιν γεννήθηκε Φεβρουάριο του 1903, αίμα Κούβας, από πατέρα πιανίστα και μητέρα τραγουδίστρια, κι όταν χώρισαν οι γονείς της βρέθηκε στη Βαρκελώνη πιτσιρίκα και αργότερα στη Νέα Υόρκη. Παντρεύτηκε το 1923 στο Παρίσι, εκεί όπου μετά από 9 χρόνια γνώρισε τον Αμερικανό συγγραφέα Χένρυ Μύλερ. Θεωρείται, αυτή η ποιοτική συγγραφέας, η πρώτη στην Ιστορία γυναίκα πορνογράφος. Πανηδονίστρια, τα γνώρισε όλα, με άνδρες και γυναίκες η Αναίς Νιν δεν είχε κανένα δισταγμό όσα έκανε στην προσωπική της ζωή να τα γράψει και στις ερωτικές σεξουαλικές ιστορίες που υπέγραφε. Πέθανε από καρκίνο το 1977, σα σήμερα 14 Ιανουαρίου.

 Ένα, τα ναρκωτικά, δύο, το πάθος της Αναίς για τα ψέματα, τρία, η ομοφυλοφιλία της, τέσσερα, οι ατέλειωτες σεξουαλικές της σχέσεις ήταν υλικό συγγραφικό(!) για τον Χένρυ Μύλερ. Ασφαλώς και τα γνώριζε όλα για την Αναίς, την ερωμένη και συνάδελφό του. Όπως γνώριζε ο Μύλερ ότι η σύζυγος του Τζουν είχε ερωμένη, κάποια Τζιν, η οποία συζούσε μαζί τους, μέχρι να μπει στη ζωή τους η Αναίς.

Λίγα είπαμε για την τριπλέτα Αναίς, Χένρυ και Τζουν. Θα ήταν η παράλειψη αν δεν διαβάσετε τη συνέχεια, εντός της ημέρας, βέβαια.
Διαβαστε ακομα:

ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΟΥ