ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

 
Το είχε πει στην Αθήνα όταν μας επισκέφτηκε ο Μπίλ Γκαίητς κι αξίζει να το θυμηθούμε. Σε μια ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, στο μακρινό... 2008, σα σήμερα 28 Ιανουαρίου.

«Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σύντομα θα είναι αντικείμενα προς εξαφάνιση. Δεν θα μας χρειάζονται. Θα αντικατασταθούν από περισσότερα φυσικά μέσα, όπως τη φωνή και την αφή...».

Από τους πλουσιώτερους ανθρώπους στον πλανήτη ο Αμερικάνος William Henry “Bill” Gates γεννήθηκε Οκτώβριο του 1955 και για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή το 1968, στα 13 του. Μετά από επτά χρόνια ίδρυσε την Microsoft κι έβαλε τον κόσμο σ’ άλλους ρυθμούς.

Μετά από κάποια χρόνια ο άνθρωπος έγραφε στον υπολογιστή. Ερώτηση. Μετά από πόσα χρόνια θα τηλεφωνάει μόνο με τη... σκέψη του. Όποιος θεωρεί απίθανη μια τέτοια προφητεία, σίγουρα δεν έχει επαφή με τα τελευταία εκατό χρόνια της τεχνολογίας.

Είναι βέβαιο! Με την δύναμη της σκέψης, με κάποιο άγνωστο σήμερα φάρμακο, μια ένεση ίσως, ο άνθρωπος θα είναι σε θέση να ενεργοποιεί τη σκέψη του και χωρίς τα χέρια του να κάνει κάποια πράγματα.

Απίθανο; Όσο απίθανο ήταν πριν εκατό χρόνια το κομπιούτερ και η τηλεόραση, πριν 200 χρόνια το τηλέφωνο και η φωτογραφία. Θα τον περνούσαν για θεότρελο όποιος τα... προέβλεπε.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ (ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ) ΛΕΦΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ!